VIDEO Asistenții vocali de la Google și Amazon își arată, din nou, vulnerabilitățile

VIDEO Asistenții vocali de la Google și Amazon își arată, din nou, vulnerabilitățile

Asistentul vocal Alexa de la Amazon și cel smart al sistemului Google Home sunt, din nou, vulnerabili în fața hackerilor. Noi probleme legate de securitate au ieșit la iveală și informații personale ar fi putut ajunge pe mâna unor persoane terțe.

Alexa de la Amazon și asistentul de la Google Home au întâmpinat probleme de securitate, care i-ar fi putut lăsa pe utilizatori expuși din punct de vedere al datelor în fața hackerilor. Specialiștii de la Security Research Lab susțin că au descoperit o hibă de securitate pe parcursul anului.

Au raportat-o, la acea vreme, către Amazon și Google, iar cele două companii susțin că au remediat problema. Dar nu se știu efectele negative produse între timp.

De ce au asistenții Amazon și Google probleme de securitate

Specialiștii de la SRLabs, cei care au descoperit problemele, susțin că hackerii ar fi putut exploata aceste breșe de securitate pentru a le da terților posibilitatea să îmbunătățească aplicațiile. Practic, puteau crea anumite comenzi personalizate care să genereze anumite răspunsuri.

Într-o serie de clipuri demonstrative (pe care le găsești mai jos), ți se arată cum o aplicație care interacționează cu Alexa celor de la Amazon sau cu Google Home poate fi programată de un hacker. Într-un demo, un utilizator deschide o aplicație printr-o comandă vocală și i se răspunde că aceasta nu e disponibilă în respectiva țară.

În tot acest timp, asistentul vocal nu răspunde, dar așteaptă comenzi. După câteva minute, însă, cere utilizatorului parola. Asistenții Amazon și Google nu cer niciodată parola decât dacă ceva merge prost.

Nu e clar dacă această vulnerabilitate a fost descoperită de hackeri, dar problema e existat. Amazon și Google au promis că au rezolvat-o, însă astfel de breșe au loc frecvent, spre nemulțumirea utilizatorilor.

Există și niște clipuri demonstrative care-ți arată vulnerabilitățile asistenților smart de la Amazon și Google:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: