VIDEO A refăcut World of Warcraft de la zero: cum ar arăta dacă era realizat în 2019

World of Warcraft este unul dintre cele mai relevante jocuri din toate timpurile, un fenomen cultural care continuă să facă valuri în 2019, chiar dacă nu este la fel de atragător precum titluri mai moderne.

Cei de la Blizzard au lansat World of Warcraft în 2004. Asta înseamnă că au trecut deja 15 ani de la momentul respectiv, iar titlul continuă să beneficieze de actualizări, DLC-uri, Add-on-uri și nu numai. Se poate spune că perioada sa de glorie a apus de mult, dar având în vedere că generase până în 2017 aproximativ 9,23 miliarde de dolari, creatorii săi au multe motive să încerce să-l mai facă relevant.

Tocmai din acest motiv, în luna august a acestui an, se va lansa World of Warcraft Classic, o versiune actualizată foarte similară cu prima variantă a titlului, din 2004. Nu de alta, dar a mecanica de joc, grafica și alte câteva detalii au suferit schimbări semnificative în ultimul deceniu și tot mai mulți vor să retrăiască experiența din copilărie.

Trecând însă peste experiența din copilărie, un fan al jocului a investit o cantitate de timp fabuloasă pentru a recrea unele dintre cele mai important scene din joc în Unreal Engine 4. Acesta din urmă este un motor grafic foarte performant al celor de la Epic Games pe care îl vezi folosit în multe jocuri din ultimii ani. Cel mai probabil, Blizzard nu se va inspira la niciun nivel din proiectul modder-ului Daniel L, dar este interesant să ai o referință pentru ceea ce este posibil și, mai mult decât atât, cum ar fi arătat WoW dacă se lansat în 2019.

Câțiva ani au fost investiți în acest proiect, pentru a te bucura tu de un clip de aproximativ 12 minute. Se distanțează mult de aspectul de desene animate pe care îl asociezi cu World of Warcraft, dar volumul de muncă din spate este evident, iar rezultatul este wow.