Blizzard face un joc de mobil World of Warcraft inspirat din Pokemon Go

Blizzard face un joc de mobil World of Warcraft inspirat din Pokemon Go

Ultimul Blizzcon a venit cu vești care au stârnit reacții negative din partea fanilor Blizzard din cauza prezentării unui joc Diablo pentru telefoane. Acum, fanilor li se pregătește și un joc World of Warcraft, tot pentru smartphone.

Compania americană a anunțat că va lansa Diablo Immortal, un nou titlu din franciză, însă acesta nu va fi pentru PC-uri sau pentru console, ci pentru telefoane.

Oamenii se așteptau să fie prezentat următorul mare proiect Diablo, nu un joc pentru telefon. Blizzard și-a apărat decizia de a crea un astfel de titlu, iar acum pare că vrea să aplice rețeta și pentru alte titluri din portofoliu.

Blizzard lucrează la un joc de telefoane World of Warcraft, iar inspirația este Pokemon Go. Proiectul este dezvoltat de echipa de “incubare” a Blizzard, unul dintre cele mai noi departamente ale companiei ce a apărut atunci când Allen Adham, co-fondatorul Blizzard, s-a reîntors la companie în 2016. Același departament se ocupă și de dezvoltarea Diablo Immortal.

Proiectul este dezvoltat ca un joc Pokemon Go pentru că Cory Stockton, lead designer, este un mare fan al francizei Pokemon, dar și probabil pentru că jocul Nintendo a generat milioane de dolari în venituri și a creat o isterie mondială, la momentul lansării.

Veniturile care provin de la astfel de jocuri pentru smartphone-uri ar putea fi folosite pentru a finanța proiecte mai mari precum Diablo IV, joc care se pare că s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor, dar încă nu este un proiect mort.

Diablo IV are un nume de cod Fenris și este în lucru în acest moment și ar trebui să fie destul de diferit de Diablo III. În primul rând, se pare că Blizzard vrea să scape de atmosfera de desene animate a Diablo și să creeze un joc cu o grafică mai realistă și să aibă un ton mai întunecat.

Din păcate, jocul este departe de a fi gata și s-ar putea să-l vedem abia în 2020 sau chiar mai târziu.

Sursa: Engadget