Vestea Digi: abonamentul cum nu mai există în România are preț foarte mic

Vestea Digi: abonamentul cum nu mai există în România are preț foarte mic

Grupul Digi | RCS-RDS  vrea să prindă primul tren către 5G. Tocmai de aceea acum bagă un abonament cel puțin impresionant. Ai un volum mare de trafic de internet, dar asta la un preț foarte mic. Ți-am adunat aici toate detaliile, ca să știi ce alegi.

În iunie, grupul Digi | RCS-RDS a anunțat că dă drumul abonamentelor 5G, dar și rețelelor 5G din România. A început cu București, dar sunt pe listă Constanța, Oradea, Cluj, Iași, Timișoara și alte câteva. Iar asta până în 2020.

Două luni mai târziu, Digi a anunțat abonamentul Optim Nelimitat într-o versiune actualizată. Astfel, abonații Digi Mobil 5G beneficiază de avantaje suplimentare. Date mobile în rețeaua 5G de până la 80 GB / lună (față de 50 GB / lună în prezent) la viteză normală. Apoi, odată atins pragul pentru traficul de date, abonații vor putea continua să acceseze datele mobile la viteze de download și upload superioare celor actuale (până la 256 Kbps și, respectiv, 128 Kbps), indiferent de rețea – 3G, 4G sau 5G – sau de tipul de abonament.

Cât costă la Digi internetul pentru 5G

Abonamentul Digi Mobil Optim Nelimitat costa cinci euro pe lună. Partea și mai bună e că abonamentul are 50 GB de internet, apoi, cu doar 2,38 euro pe lună, poți să adaugi o extraopțiuni de 30 GB. Astfel, ajungi la cantitatea de 80 GB trafic de internet lunar, la un cost lunar de sub opt euro.

Din toată această cantitate, 30 GB îi poți folosi în rețeaua 4G, apoi 10 GB în rețeaua 3G și, dacă prinzi conexiune 5G, poți folosi și acolo. Din păcate, sunt puține stații în prezent, dar, atunci când prinzi, poți folosi la viteze mai mari, până la 80 GB pe lună. Asta e o promoție limitată.

Conform operatorului, cantitatea de trafic disponibilă în rețeaua 4G la viteză superioară poate fi consumată integral în rețeaua 4G sau, în măsura în care este utilizată atât rețeaua 3G, cât și rețeaua 4G.

Cum zicea, la Digi, în rețeaua 3G, pot fi utilizați maximum 10 GB. Diferența de până la 30 GB poate fi utilizată în rețeaua 4G.

Promoțional, până la data de 31 decembrie 2019, se permite utilizarea unui trafic în rețeaua Digi 4G de până la 50 GB la viteză superioară, din care se va scădea cantitatea de trafic utilizată în rețeaua 3G. La atingerea pragului de 50 GB, viteza de acces se va limita lunar până la 256 kbps pentru download, respectiv până la 128 kbps pentru upload. Gradul de acoperire a rețelei 4G este disponibil aici.

Promoțional se permite folosirea date mobile în rețeaua 5G de până la 80 GB/lună. Dar atenție: pe 5G ai nevoie de un telefon special. Grupul Digi | RCS-RDS are trei modele disponibile.