Unde va lucra Jonathan Ive, creatorul iPhone-ului, după ce și-a demisia de la Apple

Unde va lucra Jonathan Ive, creatorul iPhone-ului, după ce și-a demisia de la Apple

Jonathan Ive este designerul care a creat multe produse Apple, inclusiv iPhone, iar demisia sa i-a făcut pe mulți să se întrebe care e următorul pas pentru acesta.

Jonathan Ive este designerul din spatele unora dintre cele mai bine-vândute produse Apple. În iunie, directorul de design al companiei a anunțat că se va retrage din conducerea companiei, fără să dea o dată exactă. La sfârșitul lui noiembrie, profilul său a fost șters de pe pagina oficială cu directorii Apple, semn că Ive a părăsit compania.

Acum, Ive se va concentra pe proiecte proprii. Își va deschide propria firmă de design, în colaborare cu partenerul său Marc Newson. În trecut, cei doi au colaborat la crearea unor diverse produse, cum ar fi un Apple Watch, un diamant sau chiar un brad de Crăciun.

Totuși, colaborarea lui Jonathan Ive cu Apple nu se va încheia aici. După lansarea firmei sale, în 2020, gigantul va fi primul client al său.

„Apple va beneficia în continuare de talentele lui Jony”, a spus Tim Cook în iunie. „După atâția ani de lucrat împreună îndeaproape, sunt fericit că relația noastră continuă să evolueze și aștept cu nerăbdare să lucrez cu Jony mult în viitor„, a mai adăugat acesta.

Jonathan Ive a lucrat la crearea iPhone-ul și a altor produse Apple

Ive s-a alăturat Apple în 1992 și a condus echipa de proiectare încă din 1996.

Impactul pe care acesta l-a avut asupra companiei nu poate fi negat. A lucrat la proiectarea unora dintre cele mai iconice produse ale companiei. Ne referim aici la iMac G3, iPod și chiar iPhone. De asemenea, Jonathan Ive a contribuit și la crearea unor dispozitive mai moderne ale companiei, precum MacBook Air și Apple Watch.

„Filozofia de design a lui Ive va continua să existe în Apple, având în vedere cât de înrădăcinată a devenit pe durata timpului petrecut în companie”, a spus Ben Wood, chief of research în cadrul CCS Insight.

Citește și:
Sursa: endgadget
Etichete: