Cea mai așteptată funcție a Apple Watch ajunge în România

Cea mai așteptată funcție a Apple Watch ajunge în România

Apple Watch Series 4 a fost anunțat anul trecut și a venit cu mai multe funcții însă una a ieșit în evidență. Din păcate nu a fost disponibilă peste tot.

Apple Watch Series 4 a adus multe îmbunătățiri față de versiunea anterioară, iar cea mai interesantă și utilă funcție a noului ceas Apple este cea de EKG (electrocardiogramă).

Funcția de generare a unui electrocardiograme transformă Apple Watch Series 4 într-un echipament medical. Acestă tehnologie ar putea să-ți dezvăluie dacă ai probleme cu inima și rezultatele analizei făcute de ceas ar putea fi trimise către medici.

Acestă funcționalitate a fost disponibilă până acum doar în Statele Unite, dar nu o să mai fie cazul. Noua actualizare watchOS 5.2 este disponibilă pentru toate modelele de ceasuri și aduce funcții noi în 19 țări europene și în Hong Kong. Cea mai importantă actualizare este funcția de EKG.

Astfel, utilizatorii ceasului din Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie vor putea să-și facă o electrocardiogramă cu ceasul.

Ce este EKG-ul și de ce îl vrei pe ceasul tău Apple Watch

Ceasul Apple Watch Series 4 măsoară impulsurile electrice pe care inima ta le dă. Pentru a realiza asta, utilizatorul trebuie să atingă butonul din dreapta ecranului (coroana). Timp de 30 de secunde ți se măsoară bătăile inimii și aplicația de EKG îți va spune dacă totul este ok sau dacă suferi de un ritm cardiac neregulat sau de o fibrilație ventriculară.

Sigur, ceasul nu este la fel de precis ca echipamentul medical specializat, dar nu este doar marketing. Mai multe teste au arătat că ceasul poate detecta un ritm cardiac neregulat și alte probleme pe care le-ai putea avea cu inima.

Actualizarea watchOS 5.2 aduce îmbunătățiri și pentru cei cu modele Apple Watch mai vechi. Funcția numită Irregular Rhythm Notification ajunge pe modelele Apple Watch Series 1 și mai noi și monitorizează bătăile inimii ale purtătorului la intervale regulate și trimite o notificare dacă cinci ritmuri neregulate sunt detectate în mai puțin de 65 de minute.

Pentru a folosi aceste funcții trebuie să actualizați software-ul ceasului la watchOS 5.2 și software-ul iPhone-ului la iOS 12.2.

Ceasul inteligent Apple Watch este cel mai popular produs de acest gen, iar compania deține o cotă de piață de 50% la nivel global.

Sursa: Phone Arena