Un nou val de caniculă în Europa: cât de grave sunt urmările încălzirii globale

Un nou val de caniculă în Europa: cât de grave sunt urmările încălzirii globale

Europa se confruntă cu un nou val de caniculă care afectează o mare parte a occidentului. Situația este una foarte gravă și pare să marcheze începutul unui trend îngrijorător cauzat de încălzirea globală.

În urmă cu câteva zile, detaliam o situația neobișnuită în Statele Unite. Temperaturile au devenit atât de insuportabile încât polițiștii au rugat infractorii să ia o pauză de la crime pe parcursul perioadei de caniculă. În Germania, un bărbat a fost oprit acum câteva săptămâni pentru că circula dezbrăcat pe scooter. Scuza pe care a oferit-o polițiștilor a constat tot în temperaturile insuportabile.

La această oră, o mare parte din Europa întâmpină temperaturi extreme. S-au înregistrat deja noi recorduri de căldură în mai multe țări. Cele mai afectate de noul val de caniculă au fost Franța, Belgia, Germania și Olanda. Conform celor de la BBC, temperaturi neobișnuite de peste 40 de grade s-au înregistrat în mai multe teritorii.

În Bordeaux, orașul cunoscut pentru culturile impresionante de viță de vie, marți s-au înregistrat 41,2 grade. Recordul anterior a fost de 40,7 grade stabilit în 2003.

Purtătorul de cuvânt al Organizației Meteorologice Mondiale, Claire Nullis, a avertizat asupra faptului că aceste valuri de caniculă se vor produce din ce în ce mai des. „Așa cum am văzut în iunie, acestea se produc din ce în ce mai des, încep mai devreme și devin mai intense”, a spus aceasta. „Aceasta nu este o problemă care să dispară prea curând”, a adăugat reprezentantul Organizației.

O mare parte din teritoriul Franței se află în următoarea perioadă sub un cod portocaliu de caniculă. Joi, în Paris, se estimează că temperatura medie la umbră va depăși 40,4 grade Celsius, o valoare de referință stabilită în 1947.

În Belgia a fost instaurat un cod roșu de caniculă pentru întreaga țară. Această decizie nu a mai fost luată niciodată până acum. În Spania, cea mai afectată regiune este Zaragoza, o zonă care a suferit deja incendii majore în iunie. În Marea Britanie vor fi depășite numeroase recorduri de temperatură pe parcursul acestei săptămâni, iar olandezii au activat planul național de caniculă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI