Cum exporți contactele din iCloud și le imporți pe Google

Cum exporți contactele din iCloud și le imporți pe Google

În cazul în care ți-ai propus să faci tranziția de la iPhone la Android, ar fi bine să știi cum exporți contactele din iCloud și le imporți în Google.

Dacă ești utilizator al unui smartphone cu Android, sunt șanse de 95% ca întreaga ta agendă să fie salvată pe Google, fără niciun fel de intervenție din partea ta și fără să-ți fi dat la un moment dat acordul pe marginea acestui subiect.

Ca utilizator de iPhone, același lucru se întâmplă cu iCloud. Contactele tale sunt în permanență în soluția de cloud a celor de la Apple. Din fericire, nu este foarte dificil să-ți exporți contactele dintr-o parte și să le imporți în alta.

iCloud

Dacă ai avut un iPhone și te gândești că vrei să-ți cumperi un Android, primul pas este mutarea contactelor. Transferul agendei de pe iCloud pe Google începe pe iCloud.com, folosind browserul tău favorit. Autentifică-te cu numele de utilizator și parola aferente contului tău și vei întâmpina o interfață care îți va aduce aminte de cea de pe iPhone sau Mac.

În stânga sus, fă click pe Contacts. Cu lista de contacte în fața ochilor, selectează unul dintre ele și apasă simultan pe CTRL + A pe tastatură pentru a selecta întreaga agendă. Cu toate contactele albăstrite la fel ca în captura de ecran de mai jos, apasă pe roata dințată din stânga jos. Optează pentru Export vCard. Alegeți locația din computer în care vrei să-ți salvezi agenda și apasă pe Save pentru confirmare.

Importul contactelor pe Google, cu scopul de a le avea pe viitorul telefon se face cu browserul tău favorit, după ce ai accesat contacts.google.com. Afișează meniul principal al programului printr-un click pe cele trei liniuțe din stânga sus.

Apasă pe ”Mai multe” în stânga și, dintre opțiunile disponibile, fă un tap pe Importă. Alege fișierul creat anterior din iCloud și confirmă inițierea importului. Ar trebui să dureze câteva secunde până la un minut întregul proces.

După ce ți-ai configurat același cont de Google pe telefonul Android, toate contactele importante prin procesul de mai sus îți vor apărea pe telefon.

end cum exporți contactele din iCloud

Citește și: