Topul celor mai rapide telefoane îți arată de ce Xiaomi face o treabă grozavă

Topul celor mai rapide telefoane îți arată de ce Xiaomi face o treabă grozavă

Cei de la AnTuTu și-au făcut un obicei din a lansa un clasament cu cele mai rapide telefoane testate în ultimele 30 de zile, iar clasamentul pe februarie introduce un Xiaomi în poziția de lider.

Unii pasionați de mobile își aleg următorul smartphone în funcție de designul exterior. Alții se orientează către un telefon mobil pornind de la performanțele sale foto. Există însă o majoritatea impresionantă care iau în calcul performanța brută. Dacă te gândești să-ți cumperi un terminal pe care să-l folosești câțiva ani fără să te enervezi, un procesor rapid și o cantitate de memorie RAM fac diferența.

Dacă te afli în căutarea unui gadget rapid, clasamentul de mai jos s-ar putea să te ajute să iei o decizie inspirată. Spre desosebire de topul pe care l-am văzut la începutul lunii februarie, acesta este primul care include smartphone-uri construite în jurul multașteptatului SoC Snapdragon 855 de la Qualcomm. Xiaomi Mi 9 și Lenovo Z5 Pro GT sunt două astfel de gadgeturi și, datorită adopției celei mai rapide platforme din piață, ocupă pozițiile unu și doi în top.

Până de curând, telefonul de gaming ZTE Nubia Red Magic Mars a fost pe primul loc în top. A ocupat respectiva poziție pe parcursul a aproximativ trei luni de la lansare. Acum, a fost detronat de recent lansatul Xiaomi Mi 9. În rest, ordinea în top a rămas în mare parte neschimbată.

Este important de reținut faptul că Samsung nu se poate lăuda cu o prezență în acest top dominat de gadgeturi promovate ca fiind pentru gaming. În orice caz, dacă ne rezumăm la platforme care domină clasamentul, Huawei se pare că a făcut o treabă foarte bună cu al său Kirin 980, pe care l-a integrat atât în seria Mate 20 și V20, cât și în Honor Magic 2. Va fi interesant să vedem dacă, după lansarea lor oficială în magazine, vor fi incluse în top și telefoanele din seria Galaxy S10, respectiv Sony Xperia 1.

antutu clasament februarie 2019

Citește și: