Top 10 telefoane la început de 2019: Care sunt cele mai rapide smartphone-uri

Top 10 telefoane la început de 2019: Care sunt cele mai rapide smartphone-uri

Cei de la AnTuTu și-au făcut o tradiție din a publica un top 10 telefoane la începutul fiecărei luni, pornind de la rezultatele testelor de performanță obținute de smartphone-uri în popularul benchmark.

În 2018, lansările de telefoane bune și foarte bune au fost mai multe ca niciodată. Producătorii chinezi au luat cu asalt piața occidentală, iar smartphone-urile lor s-au vândut, de cele mai multe ori, mai bine decât cele ale Apple sau Samsung. De această dată însă, nu este vorba de vânzări, ci de performanță.

În primele zile ale fiecărei luni, AnTuTu publică un clasament pentru a ilustra cele mai rapide smartphone-uri din luna anterioară. Cu alte cuvinte, top 10 telefoane la început de 2019 are de fapt în spate testele efectuate de către utilizatori în luna decembrie a anului trecut.

Acest clasament ia în calcul doar terminale cu Android și este cât se poate de democratic. Scorul asociat fiecărui aparat prezent în top este de fapt o medie aritmetică obținută din toate testele efectuate de posesorii respectivului gadget.

Fără niciun fel de echivoc, cel mai rapid telefon al momentului este ZTE Nubia Red Magic Mars cu 320.000 de puncte. La distanță destul de mare, ocupantul locului doi în același clasament este Huawei Mate 20 cu 309.000. Recent lansatul Honor V20 (View 20) se află pe poziția a treia cu 305.000.

Per ansamblu, top 10 telefoane la început de 2019 este dominat de chinezi. Huawei are nu mai puțin de cinci aparate în top. Xiaomi și ZTE au câte două, iar OnePlus 6T completează acest top pe poziția a opta. Marele absent este Samsung, care se pare că nu mai este la fel de relevant ca odinioară. Ar fi fost interesant de văzut și un LG, HTC sau Sony în top, dar nu a fost cazul de această dată.

Ca o notă de subsol interesantă, având în vedere că cele două Xiaomi Black Shark și Huawei Mate 20X sunt promovate ca fiind terminale de gaming, este bine de știut că nu dai greș dacă te orientezi către un smartphone dedicat plăcutei activități.

antutu top 10 2019