Top Netflix: 5 seriale de comedie bune la care să te uiți

Top Netflix: 5 seriale de comedie bune la care să te uiți

Comedia este un gen care pe cât de bine prinde la publicul larg, pe atât de dificil este să fie făcut așa cum trebuie. La Netflix găsești însă comedii care nu te vor dezamăgi.

Asemeni politicii, și umorul este un subiect foarte dezbătut. Nu poți mulțumi pe toată lumea cu aceleași glume, pentru că fiecare are un umor cu care rezonează: pentru unii e cel negru, pentru alții este sarcasmul. Indiferent de tipul de glume la care râzi, pe Netflix găsești seriale de comedie pentru toată lumea. Poate vrei un sitcom clasic, poate vrei un documentar mai amuzant, poate vrei un serial de desene animate cu glume bune – cert este că lista de mai jos te va ajuta să te hotărăști mai ușor ce serial de comedie să urmărești data viitoare când ai puțin timp liber.

Seriale de comedie bune pe Netflix: Parks and Recreation

seriale de comedie netflix

Deși serialul necesită puțin timp din partea ta, având 125 de episoade împărțite în șapte sezoane, merită să îl încerci. Genul pe care îl abordează este satira politică și a prins extrem de bine la public. Are în distribuție actori celebri și apreciați, precum Amy Poehler, Nick Offerman, Aubrey Plaza, Chriss Pratt și Aziz Ansari, de ale căror personaje te vei atașa înainte să îți dai seama.

Povestea începe cu birocrata Leslie Knope, din Indiana Parks and Recreation Department, care speră să își înfrumusețeze orașul și să avanseze în carieră prin ajutarea unei asistente din oraș, Ann Perkins, să transforme un sit de construcție abandonat într-un parc pentru comunitate. De la asta pornesc tot felul de conflicte amuzante, care urnesc serialul din loc și îl fac să fie o comedie de neuitat.

La ce comedii să te uiți pe Netflix: The Good Place

seriale de comedie netflix

Acest serial a apărut în 2016 și, până în prezent, a strâns 37 de episoade. În rolul principal se află Kristen Bell, care pare să fie făcută pentru comedie. Deși nu multă lume vorbește despre serial (cel puțin nu în România), el merită o șansă, pentru felul în care îmbină probleme morale și filosofice cu comedia.

Titlul serialului este dat de un oraș unde se duc oamenii care au fost buni pe parcursul vieții atunci când mor. Arhitectul orașului este Michael, el fiind pentru prima oară pus în postura de creator. Când Eleanor Shellstrop ajunge în acest oraș după moarte, ea realizează că a fost confundată cu altcineva și că nu merită de fapt să fie acolo. Cu ajutorul unui prieten nou ea caută să își câștige de drept locul din acest rai.

Ce seriale amuzante găsești pe Netflix: BoJack Horseman

seriale de comedie netflix

Acest serial de desene animate are 60 de episoade, împărțite în cinci sezoane. Ar putea să te facă să ai dubii la început, datorită umorului destul de stupid din el (la urma urmei, este un serial despre un cal-om și despre alte animale-oameni). Dacă îți place genul acesta de umor, nu vei fi dezamăgit. Dacă nu, tot merită să îi dai o șansă, pentru că devine mai profund decât te-ai aștepta pe măsură ce te uiți la episoade.

Povestea se centrează în jurul personajului BoJack Horseman, un cal-om care a fost vedeta principală din show-ul TV „Horsin’ Around” din anii 1990. Acțiunea îl regăsește pe acesta în prezent – acum locuiește la Hollwood și se plânge de absolut orice. Povestea împletește comedia cu scene depresive, care te pun pe gânduri, și tocmai de aceea este și atât de popular în rândul utilizatorilor de Netflix.

Comedii bune pe Netflix: American Vandal

seriale de comedie netflix

„American Vandal” este un documentar-parodie de 16 episoade împărțite pe două sezoane, inspirat de un alt documentar Netflix (de data asta serios), anume „Making a Murderer”. Acesta are în distribuție actori tineri, printre care Tyler Alvarez, Griffin Gluck și Jimmy Tatro.

Serialul urmărește descoperirea vinovatului sau vinovaților care au vandalizat 27 de mașini de la facultate cu simboluri falice. Inițial, toată lumea crede că este vorba de tipul care face mereu probleme în comunitate, doar că pare prea simplu. Astfel, pe măsură ce povestea se despletește, apar noi suspecți. Cumva, serialul reușește să fie și o dramă plină de suspans, și o comedie bună în același timp.

De ce seriale amuzante să te apuci pe Netflix: The Inbetweeners

seriale de comedie netflix

Serialele despre momentele awkward din adolescență nu sunt o noutate, dar mereu sunt binevenite. „The Inbetweeners” are 18 episoade și 3 sezoane, în care joacă actorii britanici Simon Bird, James Buckley, Blake Harrison și Joe Thomas. Este un serial din care nu lipsesc bullying-ul, alcoolul și experiențele sexuale dezamăgitoare.

Acțiunea are în centru patru prieteni, care sunt considerați niște ratați la ei în liceu. La început îi avem doar pe Simon Cooper, Jay Carrtwright și Neil Sutherland. Simon încearcă să devină iubitul prietenei sale bune, Jay povestește tuturor despre experiențele lui sexuale pe care (de fapt nu) le-a avut, iar Neil este pămpălăul grupului. În peisaj apare și Will McKenzie, un tocilar sobru, care se integrează rapid în grup și devine rapid ținta bullying-ului din partea unui alt elev, Mark Donovan.

Citește și:
Etichete: