Uber aduce în România cel mai eficient mijloc de transport

Uber aduce în România cel mai eficient mijloc de transport

Cum funcționează Uber deja știi, dar acum e timpul pentru un nou tip de transport. E popular în America, iar de acum va fi și în România.

Probabil că numele Lime nu-ți spune nimic, dar e un startup în domeniul transportului și în loc de mașini a mizat pe trotinete electrice. Prin acest serviciu poți închiria trotinete și biciclete electrice, iar când ai terminat cursa te dai jos și lași mijlocul de transport acolo unde te regăsești.

Modelul Lime e similar Ape Rider, cu mențiunea că proiectul românesc are doar biciclete și nu-s electrice. Ce treabă are însă Uber cu Lime? În America sunt concurenți, cumva, dar în România vor fi parteneri.

Lime a început deja recrutarea de personal și caută inclusiv un manager care să supravegheze operațiunile locale. Intrarea în România vine în contextul în care, în vara lui, Lime a încheiat un parteneriat cu Uber. Între timp, Bolt (cunoscută înainte drept Taxify) a introdus în toamna lui 2018 deplasarea cu trotinete electrice printre serviciile pe care le oferă, notează Profit.ro.

În primă faza, Lime caută să recruteze în România 20 de angajați, conform publicației mai sus citate. Înainte de piața noastră, serviciul a fost lansat pe alte 70 de piețe, inclusiv din Europa.

Ce propune Lime se numeste „micro mobilitate” și e un trend care are tracțiune serioasă în China, în special, dar și în Statele Unite ale Americii. Astfel, în timp ce Uber a propus colaborarea șoferilor pentru deplasări mai eficiente, în timp ce câștigă ceva bani, Lime și soluții similare propun să fii tu responsabil de transport cu un vehicul închiriat pe durata deplasării.

În ceea ce privește parteneriatul Uber – Lime, aplicația va fi promovată în aplicația Uber, iar logo-ul Uber va fi lipit pe trotinetele și bicicletele Lime. Nu e exclus ca Uber să lanseze un serviciu propriu de natură similară, dacă dificultățile legislative, așa cum e cazul și în România, se vor accentua.