Cum a ajuns Rusia să se poarte ca-n comunism și să verifice și matrimonialele

Cum a ajuns Rusia să se poarte ca-n comunism și să verifice și matrimonialele

Intimitatea utilizatorului și Rusia nu sunt două sintagme care se potrivesc prea bine, iar utilizatorii Tinder sunt vizați.

Liderii de la Kremlin vor acum acces la datele personale a unui număr considerabil de utilizatori ai aplicației de dating Tinder. Oficialii ruși au cerut platformei acces total la datele utilizatorilor săi. Astfel, serviciile de securitate ar putea obține acces la tot ce ai făcut vreodată pe Tinder: de la mesajele trimise și primite, la fotografii.

Totul face parte dintr-un „proiect” mai amplu al rușilor. Aceștia au alcătuit o listă de organizații obligate să ofere date către guvern. Aceasta a fost începută în 2014 și cuprinde acum 175 de companii, printre care și Tinder. Acestea ar fi obligate să ofere oficialilor mesajele scrise, fișiere audio și video, dar și alte materiale. Acestea ajung în cele din urmă la securitatea rusească.

Mișcarea face parte din efortul Rusiei de a controla cât mai bine ce se întâmplă pe internet. Autoritățile sunt în plin proces de reglementare a ce se întâmplă în mediul online. Se concentrează pe cenzurarea conținutului pe care îl consideră nepotrivit.

Ce va face Tinder

Până acum, platforma de dating nu a oferit nicio lămurire. Nu știm încă dacă se va supune cererilor rușilor sau nu. În politica de confidențialitate, Tinder menționează că îți colectează și procesează conținutul scris, audio și video din cadrul chatului. Deci este clar că platforma deține aceste informații despre tine. Urmează să vedem dacă aplicația de dating le va da mai departe către securitatea din Rusia sau nu.

În cazul în care Tinder refuză să colaboreze cu liderii de la Kremlin, riscă să fie interzisă în Rusia.

Alte companii în aceeași situație cu Tinder au refuzat să ofere guvernului rus date personale ale utilizatorilor. Este și cazul LinkedIn, care a preferat să nu se supună cerințelor Rusiei. Ca rezultat, a fost interzisă pe teritoriul statului în noiembrie 2016.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: