Țigările electronice, interzise: primul oraș important care a luat decizia radicală

Țigările electronice, interzise: primul oraș important care a luat decizia radicală

În continuare, se știu prea puține lucruri despre efectele țigărilor electronice, pe termen lung. De aceea, un primar a decis interzicerea lor.

San Francisco este primul oraș din Statele Unite ale Americii care a interzis într-o manieră radicală comercializarea de țigări electronice. Există interdicție până și pe livrarea acestor dispozitive de pe diverse magazine online. Motivul principal pentru această decizie are legătură cu faptul că nu se cunosc efectele utilizării țigărilor electronice asupra sănătății, conform BBC News. 

Oficialii de la San Francisco au votat marți interzicerea comercializării țigărilor electronice și a livrărilor la adrese din oraș, de către magazinele online. Această decizie vine în contextul în care, orașul californian este sediul companiei Juul Labs, cel mai popular producător de țigări electronice din SUA. Compania a declarat că această mișcare va împinge fumătorii înapoi către țigările clasice și va construi „o piață neagră înfloritoare”.

Primarul orașului San Francisco are la dispoziție zece zile pentru a transforma proiectul votat de consiliul local în lege, dar a promis deja că o va face. Până când va intra în vigoare, vor mai trece însă câteva luni. Din momentul semnării oricărui act legislativ, trebuie să treacă șapte luni până își va face simțite efectele.

Din momentul în care s-a pus problema interzicerii țigărilor electronice în San Francisco, s-a vehiculat că decizia va fi atacată în instanță de către creatorii acestor aparate. Momentan, trebuie să așteptăm semnătura primarului London Breed pentru a vedea ce se întâmplă după crearea acestui precedent periculos pentru una dintre cele mai profitabile industrii ale momentulul.

Decizia radicală vine după ce, la începutul acestui an, Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), autoritatea care reglementează aceste chestiuni la nivel național, a publicat un ghid în care le-a impus companiilor producătoare să realizeze evaluarea produselor lor până în 2021. Activiștii anti-vaping sunt foarte încântați de legislația din San Francisco, în contextul în care este evident că marii producători de țigări electronice țintesc tinerii prin țigări electronice aromate. 

Citește și: