Tesla vrea să folosească lasere, în loc de ștergătoare, ca să curețe parbrizul

Tesla vrea să folosească lasere, în loc de ștergătoare, ca să curețe parbrizul

Elon Musk este cunoscut pentru ideile sale ieșite din comun, iar acum Tesla, compania sa, ar putea veni cu o metode inedită prin care să-ți curezi parbrizul.

Pentru Elon Musk, banalele ștergătoare montate e parbrizul mașinilor sunt prea plictisitoare și, deși fac o treabă mulțimitoare, nu sunt nici pe departe la nivelul unor lasere. Astfel, compania producătoare de mașini ar putea ajunge să recurgă la o cu totul altă modalitate prin care să curețe geamurile mașinilor.

Potrivit unui brevet pentru care a aplicat în mai, Tesla ar putea urma să renunțe complet la ștergătoare și să le înlocuiască cu lasere. Astfel, geamurile automobilelor ar urma să fie curățate cu ajutorul unor pulsații laser care, în esență, ar arde murdăria acumulată pe aceste suprafețe. De asemenea, brevetul menționează că ar fi utilă și pentru sistemul de camere de pe mașinile Tesla care stau la baza la sistemul Autopilot.

Sistemul ar lua în considerare nivelul de expunere al laserului, pentru ca pulsațiile sale să nu treacă prin sticlă și să rănească pasagerii in interiorul mașinii. Astfel, sistemul ar limita penetrarea fasciculului laser la o adâncime mai mică decât grosimea sticlei parbrizului.

Ce mai poate face tehnologia la care s-au gândit cei de la Tesla

Tehnologia ar putea fi aplicată și în alte zone, nu doar în industria auto. De exemplu, laserele ar putea fi folosite și pentru curățarea panourilor solare care alcătuiesc acoperișurile solare pe care o altă companie a lui Elon Musk le produce, Solar City. În cazul acestora, dacă se murdăresc prea rău nu mai pot oferi energie la aceeași intensitate.

Actul de depunere a unui brevet nu indică faptul că Tesla este serioasă cu privire la această idee. Totuși, dacă e să iei în considerare toate ideile nebunești pe care Elon Musk le-a pus în aplicare în trecut, nimic nu mai e imposibil.

Sursa: CNET