Ce mașini de lux și-au cumpărat angajații Primăriei Capitalei în plină criză RADET

Ce mașini de lux și-au cumpărat angajații Primăriei Capitalei în plină criză RADET

Mulți bucureșteni se plâng în această perioadă că au rămas fără apă caldă și căldură din cauza avariilor RADET. În tot acest timp, însă, angajații companiei municipale de termoficare își cumpără mașini de zeci de mii de euro.

Bucureștiul se află în plină criză RADET, iar avariile sunt la ordinea zilei. Din cauza lipsei investițiilor și a țevilor vechi de zeci de ani, multe zone din Capitală rămân constant fără apă caldă și căldură. Autoritățile nu fac mare lucru, însă se ocupă de achiziții exorbitante.

O companie municipală de termoficare și-a cumpărat trei mașini de lux, cu scaune încălzite și pilot automat. Situația a fost semnalată de consilierul general de la PNL, Ciprian Ciucu. El susține că aceste mașini sunt destinate directorilor de la Compania Municipală Energetica, dar vor fi transferate la Termoenergetica.

Adică exact compania care așteaptă autorizație pentru a prelua activitățile RADET, regie intrată în faliment. Astfel de achiziții, spune consilierul general, sunt nejustificate. Banii ar trebui să meargă în altă parte, nu pe mașini de lux pentru directori, insistă Ciprian Ciucu.

Ce mașini și-au cumpărat directorii care vor prelua operațiunile RADET

Ce mașini de lux și-au cumpărat angajații Primăriei Capitalei în plină criză RADET

Compania Municipală Energetica a cumpărat trei modele Hyundai Tucson, model SUV.

Prețul unui astfel de model pleacă de la 27.000 de euro, ceea ce înseamnă că achiziția totală a fost de aproape 80.000 de euro. În anunțul privind achiziția, s-a menționat clar că șefii companiei aflate în subordinea Primăriei Capitalei vor să conducă modele SUV cu tracțiune integrală și minimum 170 de cai putere.

Mai există și alte cerințe în caietul de sarcini al celor care vor prelua activitățile RADET: jante din aliaj, cameră video spate cu predicția traiectoriei, pilot automat și scaune față-spate încălzite.

„Nu văd nicio justificare pentru care o companie municipală să aibă trei asemenea SUV-uri. De regulă, asemenea mașini se cumpără pentru directorime. Până și primarul general al Capitalei merge cu Duster-ul. Dar companiile municipale…de asta au și fost înființate: că să nu mai răspundă în față Consiliului General, ci doar în față propriului Consiliu de Administrație și astfel să își cheltuiască banii cum vor”
Ciprian Ciucu, consilier general PNL

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: