28 oct. 2019 | 08:35

Acoperișul solar de la Tesla, mai ieftin decât unul normal: cât de bună e noua generație

ACTUALITATE
Acoperișul solar de la Tesla, mai ieftin decât unul normal: cât de bună e noua generație

Țiglele solare de la Tesla au ajuns la a treia generație și sunt mai ieftine și mai ușor de instalat ca niciodată. În continuare sunt intitulat Solar Roof.

Deși nu sunt foarte optimist că vor fi disponibile în alte colțuri ale lumii în afara Statele Unite ale Americii, fiecare pas în față pentru adoptarea la scară largă a energiei regenerabile merită avută în vedere. În plus, niciodată nu știi cât de repede se poate răspândi o astfel de tehnologie.

În contextul comunicării rezultatelor financiare pe ultimul trimestru fiscal, CEO-ul Elon Musk a anunțat a treia generație de panouri solare pentru acoperișul caselor. Noile țigle Solar Roof, conform fondatorului companiei, vor fi mai ieftine decât un acoperiș normal și decât panouri solare obișnuite.

În ceea ce privește lista schimbărilor de la o generație la alta de țigle Tesla, accentul se pare că s-a pus pe preț și ușurință de instalare. În plus, cantiatea de energie generată de aceeași suprafață este mai mare decât în trecut. Numărul componentelor din țigle s-a înjumătățit, iar acest detaliu a tăiat mult din costuri.

În majoritatea cazurilor, un acoperiș Tesla de generație nouă este mai ieftin decât un acoperiș obișnuit. În mod evident, vor exista excepții de la această regulă, dar Musk a ținut să menționeze că este optimist că această afirmație va fi valabilă în cel puțin 80% din situații.

Ca referință pentru viteza de instalare, în timp ce un acoperiș uzual durează câteva zile să-l montezi cu o echipă de câțiva oameni, creația Tesla durează doar 8 ore pentru o casă întreagă, cât o zi de muncă. Din păcate, cel puțin momentan, partea de instalare nu poate fi realizată decât de angajați Tesla, dar compania speră ca nu va trece foarte mult timp până când va educa terți în acest sens. În privința culorilor disponibile, la ora actuală poți cumpăra țigle Tesla de culoare neagră, dar ar trebui să fie disponibile și într-un format mediteranean, de culoarea cărămizii, în 6 – 9 luni.

Noul acoperiș are o garanție de 25 de ani, iar dacă vrei mai multe detalii despre el îl găsești pe site-ul companiei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele