Tesla îți transformă mașina în cățeluș de companie care te urmărește

Tesla îți transformă mașina în cățeluș de companie care te urmărește

Mașinile Tesla sunt mai deștepte ca niciodată, iar prin actualizări de firmware evoluează într-o manieră foarte interesantă, chiar dacă utilitatea unor funcții nu e foarte evidentă.

Elon Musk și-a făcut un obicei din detalierea pe Twitter a unor noi funcții pe care urmează să le implementeze în mașinile din portofoliul companiei. De această dată, a fost vorba de Summon+, o opțiune care îți transformă mașina ta foarte scumpă într-un animal de companie care vine după tine, indiferent dacă te deplasezi printr-o parcare sau pe stradă.

Conceptul de Summon face referire la o funcție mai veche a mașinilor Tesla din ultimii doi ani care se reflecta în ieșirea automată, fără șofer, a unui autoturism din parcare. Prin Summon+, atâta timp cât ții apăsat butonul omonim din aplicația de mobil Tesla, bolidul va porni singur, va ieși dintr-o eventuală parcare, iar dacă te deplasezi, va veni după tine pe o distanță generoasă.

Funcția Summon+ a fost subiectul unor speculații în trecut, dar se pare că este doar o chestiune de câteva săptămâni până când va ajunge la utilizatori într-o formă finală. Mai complicată decât partea de software și realizarea hardware-ului necesar a fost însă obținerea aprobărilor și a certificărilor referitoare la legalitatea unui asemenea mecanism.

Tocmai din cauza restricțiilor legislative din anumite țări, Elon Musk a ținut să menționeze că nu va exista Summon+ în toate teritoriile în care îți poți achiziționa o Tesla. În același timp, se străduiește să obțină cât mai multe aprobări în acest sens.

În teorie însă, pe partea de compatibilitate, dacă ai o mașină electrică a gigantului american produsă în ultimii doi ani, ar trebui să poți profita de noul artificiu de impresionat vecinii. Nu trebuie decât să existe o linie vizuală între tine și mașină.