Tesla, dată în judecată pentru că produce mașini ”extrem de periculoase”

Tesla, dată în judecată pentru că produce mașini ”extrem de periculoase”

Tesla, compania producătoare de mașini fondată de Elon Musk, este dată în judecată după ce un pasager și-a pierdut viața în urma unui accident rutier.

În procesul Edgar Monserratt v. Tesla, deschis în Broward County, din Florida, se arată că fiul de 18 ani al lui Monserratt era pasager pe locul din dreapta într-o Tesla Model S din 2014, condusă de o altă persoană, Barrett Riley.

Riley a pierdut controlul mașinii pe Seabreeze Boulevard, în Fort Lauderdale, pe data de 8 mai 2018, la viteza de 186 km/h și a lovit un parapet de pe marginea drumului. Tesla a ricoșat înapoi pe șosea, apoi a lovit un stâlp de iluminat de pe partea opusă a bulevardului. În plângere se arată că ”mașina a izbucnit în flăcări”, iar Edgar Monserratt Martinez a murit în acest accident.

Cu două luni înainte, Riley a primit o amendă pentru viteză, pentru că conducea cu 180 km/h pe o autostradă. Părinții acestuia i-au instalat un limitator de viteză pe mașină, care nu permitea automobilului să treacă de 137 km/h. Totuși, când mașina a ajuns într-un service, câteva săptămâni mai târziu, limitatorul a fost înlăturat fără știrea părinților.

Tatăl victimei susține că firma a fost neglijentă când a înlăturat limitatorul de viteză. Mai mult, avocații susțin că mașina în sine era ”defectă și extrem de periculoasă”, deoarece bateria ”nu era protejată adecvat”, astfel încât să nu ia foc.

”Bateria din Tesla Model S era susceptibilă unui incendiu extrem de intens, incapabil de a fi stins în timp util”, susține avocatul familiei, care adaugă că au fost raportate și alte cazuri de baterii care au luat foc în urma unor accidente.

O purtătoare de cuvânt a companiei a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, dar transmite că Tesla este alături de familiile afectate de această tragedie. În comunicat este subliniat și faptul că nicio mașină obișnuită nu ar putea rezista unui accident la o viteză atât de mare.

Citește și: