Căderea Telekom continuă: Sute de angajați, dați afară de la Telekom Sport

Căderea Telekom continuă: Sute de angajați, dați afară de la Telekom Sport

Zvonurile despre posibila dispariție a operatorului Telekom din România nu sunt puține, iar valul de concedieri ar putea fi un indiciu în această privință.

Tăierile de personal pe care compania le-a anunțat recent sunt masive, iar Telekom Sport nu este o excepție în această privință. Toți angajații postului de televiziune vor fi concediați. În total, numărul acestora ajunge la 130.

Înștiințarea le-a fost comunicată acestora printr-un mail venit la sindicat, și nu de la managementul Telekom în sine. Motivul invocat îl reprezintă slaba performanță a postului TV.

„Soluția organizării pe această activitate nu e una eficientă și nu livrează rezultatele necesare, nefiind în linie cu realizarea targetelor și obiectivelor. Contextul economic nu creează oportunități de menținere și creștere a activității”, arată un fragment din mailul sindicatului.

În ciuda concedierilor, canalul TV pare să rămână în picioare „În ceea ce privește canalele Telekom Sport, acestea vor continua să difuzeze conținut sportiv și emisiuni tematice de calitate, pe care clienții le vor putea urmări în continuare”, a declarat compania pentru paginademedia.

Concedieri în lanț la Telekom

Cu o zi înainte, compania anunța printr-un comunicat de presă că urmează să disponibilizeze în total 692 de angajați, atât în ceea ce privește ramura de comunicații mobile (438 de angajați) cât și în cazul serviciilor fixe (254 angajați). Grupul de companii are în total 5.831 de oameni care lucrează pentru acestea.

În ceea ce privește aceste tăieri de personal, Telekom susține că nu au legătură cu zvonurile care spun că ar urma să se retragă din România. Spune că acestea sunt de fapt o urmare a unui program de transformare al companiei pe care l-a început în urmă cu doi ani.

Totuși, anunțul companiei nu face decât să amplifice supoziția că Telekom ar fi de vânzare. Printre cele mai plauzibile teorii se numără și o eventuală împărțire a operațiunilor companiei între grupul Digi | RCS-RDS și Orange.

Sursa: GSP
Etichete: