16 aug. 2019 | 12:21

Telefonul pliabil de la Huawei „mai durează”: când ar fi lansat Mate X

ACTUALITATE
Telefonul pliabil de la Huawei

Huawei Mate X e unul dintre cele mai așteptate telefoane ale anului. E pliabil și e așteptat cu interes, pentru că Samsung încă n-a lansat Galaxy Fold. Chiar și așa, acest smartphone de generație nouă înca nu e gata pentru debut. Iar, la cum arată lucrurile, s-ar putea să nu fie niciodată.

Huawei Mate X a fost anunțat în februarie. Are 5G, un ecran pliabil imens și ar trebui să fie perla coroanei. Totodată, nu e dispozitiv pentru care să fie suficiente scenarii de utilizare în prezent. Chiar și așa, Huawei și Samsung sunt cele două companii mari care cred că e o miză aici.

Producătorul chinez a promis telefonul în a doua jumătate a anului. Asta înseamnă o lansare undeva între iunie și decembrie, doar că Huawei se află și într-o situație dificilă din cauza Americii. Ce știm despre Mate X acum e că lansarea va fi amânată până în noiembrie.

Huawei Mate X va fi diferit, la lansare, față de ce-a prezentat compania

După ce Samsung a înregistrat un eșec major cu Galaxy Fold din cauza calității construcției, Huawei ar trece prin aceleași probleme. Deși în ultimele luni diverși directori ai companiei au folosit telefonul în public, acesta n-ar fi gata pentru utilizatori obișnuiți.

Lansarea ar fi acum programată pentru mijlocul lunii noiembrie. La acel moment, toți marii producători vor avea pe piață dispozitivele noi pentru toamnă. Totodată, e posibil să vedem și Galaxy Fold la vânzare.

În orice caz, Huawei Mate X mai are o problemă: modemul 5G. E același din Mate 20 X și a fost evaluat recent de specialiști din industrie. Potrivit acestora, Balong 5000 5G e fizic prea mare şi un consumator serios de energie. Conform IHS Markit, producători terți care ar folosi cipul ar face compromisul între autonomie și dimensiuni. O baterie mai mare necesită un telefon mai mare, implicit.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele