19 aug. 2019 | 13:29

Telefonul Huawei care ar putea intra în istorie, dar nu pentru că ar fi uimitor

ACTUALITATE
Telefonul Huawei care ar putea intra în istorie, dar nu pentru că ar fi uimitor

Huawei mai are de lansat cel puțin două telefoane premium în perioada asta. Unul dintre ele e cel pliabil, iar al doilea este cel mai nou model în seria Mate. Oricare dintre ele nu au un viitor prea strălucit, conform celor mai recente informații.

Până acum, Huawei a încercat să concureze cu Apple și Samsung prin seria Mate. Spre final de an a lansat câte un telefon mai bun, mai performant, mai mare decât precedentul. E cazul și în 2019. Problema acum e cu sistemul de operare și deschiderea pe care o vor afișa americanii.

Când se lansează Huawei Mate 30, ca să știi dacă îl mai prinzi

Huawei Mate 30 s-a bucurat de multe zvonuri în ultimele luni. Acum ar fi pregătit pentru lansare pe 19 septembrie. Totodată, pe 19 august, ar intra în vigoare o nouă perioadă de grație de 90 de zile. În aceste trei luni, compania ar putea folosi componente americane pentru telefoanele sale, inclusiv software.

Atât Mate 30, cât și Mate X – telefonul pliabil – au un viitor incert. Huawei Mate X a fost promis pentru a doua jumătate a anului 2019, iar acum se vehiculează că ar fi lansat în noiembrie. Acesta, la fel ca toate dispozitivele companiei, rulează Android. Dat fiind însă prețul mare, nu se aștepta nimeni că va fi foarte popular. Mate 30 e însă în altă ligă.

 

Huawei Mate 30 neoficial

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 ar trebui să fie un concurent pentru iPhone 11 Max Pro și pentru Samsung Galaxy Note 10. Ar trebui să fie, totodată, telefonul cu un nou modem 5G și un nou procesor mai performant. Cu toate acestea, situația cu Android îi poate aduce probleme.

Google a spus în mai că dispozitivele actuale vor primi actualizări pe viitor. Despre cele viitoare nu putea garanta, iar, raportat la acea perioadă, Mate 30 e un dispozitiv viitor.

Pe 19 august, Departamentul de Comerț din SUA ar trebui să dea mai multe detalii despre perioada de grație. Totodată, Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a spus că SUA și Huawei nu vor colabora niciodată pentru echipamente dedicate autorităților. Telefoanele Huawei oricum nu se vând prin operatori americani.

Ca fapt divers, Mate 30 ar fi prezentat când iPhone 11 ajunge în magazine.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele