Cum să vinzi un telefon vechi pe cât mai mulți bani pe OLX

Cum să vinzi un telefon vechi pe cât mai mulți bani pe OLX

Plănuiești să vinzi un telefon și vrei o sumă cât mai mare? Atunci ai face bine să urmezi pașii exemplificați în acest articol.

Unii analiști consideră că achiziția unei mașini noi este cea mai mare și cea mai inutilă cheltuială pe care o poți face. S-ar putea spune același lucru și despre un smartphone nou.

Un telefon de top de la Apple, Samsung sau Huawei te costă peste 1000 de euro, iar acel telefon nu este radical diferit față de unul de 1000 de lei sau de 2000 de lei. Un alt lucru pe care-l mai au în comun este devalorizarea. Oricât de interesant este un telefon la vânzare, acesta își va pierde valoarea în timp. Un site din Marea Britanie care vinde telefoane folosite arată că valoarea unui S10 Plus s-a înjumătățit în 30 de zile.

Unele telefoane (vezi iPhone-urile) se devalorizează mai greu și poți să iei bani buni pe el și la doi ani de la lansare. În tabăra Android lucrurile nu stau chiar așa. Tu nu poți controla rata devalorizării unui produs, dar poți controla alte elemente care influențează prețul de vânzare a unui telefon.

Cum să vinzi un smartphone second hand pe bani mulți

Atunci când îți cumperi un telefon (nou sau vechi) ar fi bine să iei și o husă. Da, cele mai multe sunt urâte, ascund design-ul frumos al telefonului, dar sunt necesare. Mai ales dacă vei vrea ca pe viitor să vinzi dispozitivul. O husă/carcasă îți protejează telefonul și-l păstrează ca nou pentru mai mult timp. Cumpără caracasa odată cu telefonul deoarece nu știi niciodată când îți poate scăpa din mână.

Cumpără o folie de protecție pentru ecran. Ideal ar fi să cumperi una din sticlă securizată „tempered glass” deoarece îți va proteja mai bine telefonul decât una din plastic. Oricum ar fi, rolul foliei este protejarea ecranului. Nu vrei să ai zgârieturi pe display și nici nu vrei să se crape atunci când îți scapă din buzunar.

Păstrează cutia, toate accesoriile și documentația. Atunci când vinzi telefonul pe OLX vrei să-l oferi alături de încărcătorul original, alături de căștile și adaptorul original. Prezentarea pachetului complet arată că nu ești neglijent și ai mai multe șanse să ceri mai mulți bani pe telefon decât un alt vânzător care vinde același produs, dar fără încărcător, de exemplu.

Curăță telefonul înainte să-l listezi online. Nimeni nu vrea un dispozitiv murdar. Ai grijă ca smartphone-ul tău să fie impecabil, să nu aibă nicio zgârietură (sticla și husa ar trebui să asigure asta) și să fie ca nou. Atunci poți să ceri o sumă mai apropiată de cea pe care ai cheltuit-o tu.

Dacă ai ecranul spart sau carcasa nu arată bine atunci ia în considerare înlocuirea acestora. Cheltuiești ceva bani, dar poți să ceri o sumă mai mare. Vezi dacă merită. Oamenii vor să cumpere un telefon perfect funcțional, nu unul pentru care trebuie să schimbe ecranul.

Când faci anunțul te vânzare asigură-te că ai fotografii de calitate. Pozează telefonul într-o lumină bună și din mai multe unghiuri. Fără fotografii neclare, întunecate și cu obiecte dubioase în fundal.

Nu în ultimul rând, trebuie să ai grijă de telefonul tău. Bateria este prima care cedează și nu ai ce face (poți să păstrezi ritmul de încărcare între 20 și 80%, ce ar trebui să crească viața bateriei).

Înainte să-l vinzi nu uita să-ți faci un backup, să salvezi toate imaginile, contactele și SMS-urile și să resetezi dispozitivul la setările din fabrică.

Citește și: