Dacă ai un telefon Huawei, trebuie să știi aceste detalii despre el

Dacă ai un telefon Huawei, trebuie să știi aceste detalii despre el

Un smartphone este un produs complex, iar pentru realizarea lui se folosesc nenumărate componente. Dacă ai un telefon Huawei, trebuie să știi asta despre el.

Huawei are intezis la a face afaceri cu firmele americane. Asta înseamnă că nu poate folosi anumite componente pentru viitoarele smartphone-uri. Cât de greu îi va fi gigantului chinez să creeze următorul smartphone, fără tehnologie din SUA?

Am luat Huawei P30 și varianta P30 Pro drept studiu de caz, pentru a vedea exact ce componente folosește compania și de unde le ia. Display-urile pentru P30 Pro sunt achiziționate de la compania chineză BOE, dar și de la sud-coreeni de la LG. Potrivit IHS Markit, panourile pentru P30 sunt OLED-uri de la Samsung.

Huawei nu a spus niciodată cu ce fel de sticlă sunt protejate noile telefoane precum Mate 20 sau P30. Multă lume credea că era vorba de sticlă Gorilla Glass, dar se pare că P30 este protejat de sticlă creată de Lens Technology, o companie din China, ce livrează sticlă atât pentru Apple, cât și pentru Samsung.

Este binecunoscut faptul că Huawei lucrează împreună cu germanii de la Leica pentru camere foto, dar senzorii foto sunt de fapt de la Sony. Lentilele pentru cele patru camere foto de pe P30 Pro sunt fabricate de companii chineze și taiwaneze, printre care China Sunny Optical și Himax, potrivit informațiilor IHS.

Din ceea ce am văzut până acum, P30 Pro nu pare să se fie bazat prea mult pe tehnologia americană, dar companiile din SUA joacă un rol mai mare în telefoanele chinezilor.

Cum depinde Huawei de SUA pentru producția de  smartphone-uri

huawei p30

Huawei și-a dezvoltat propriile procesoare pentru a nu mai depinde de Qualcomm. În realitate, aceste procesoare sunt realizate după o arhitectură ARM pe care a licențiat-o de la gigantul britanic ARM Holdings. Compania folosește tehnologie americană și, drept urmare, a tăiat legăturile cu Huawei.

Procesoarele bazate pe ARM sunt coloana vertebrală a smartphone-urilor. Dacă nu se rezolvă situația, inginerii companiei chineze vor întâmpina dificultăți în a dezvolta procesoarele Kirin.

În plus, Kirin-urile sunt fabricate de TSMC din Taiwan, dar care se bazează și folosește echipament din SUA. Deocamdată, reprezentanții TSMC nu au făcut nicio declarație privind Huawei.

Dominația americană pe piața semiconductorilor înseamnă că și memoria este afectată, dar și modemurile. P30 și P30 Pro au memorii RAM de la producătorul din Coreea de Sud SK Hynix, dar și de la firma americană Micron. Memoria flash vine de la Micron și de la Toshiba din Japonia.

Ambii furnizori de modemuri LTE pentru P30 și P30 Pro sunt Skyworks și Qorvo, de asemenea, companii americane. Vestea bună pentru Huawei este că senzorul înncorporat în ecran este realizat de Goodix din China, iar bateria este realizată tot local la Huizhou Desay Battery.

Este clar că P30 și P30 Pro nu ar fi fost posibile fără anumite componente din SUA, iar Huawei fie speră ca SUA să rezolve conflictul cu China, fie trebuie să găsească alternative la aceste tehnologii americane.

Etichete: