Huawei P30 Pro, dezasamblat: cum este posibil zoomul de 50x

Huawei P30 Pro, dezasamblat: cum este posibil zoomul de 50x

Huawei P30 Pro îți oferă un zoom nemaintâlnit pe un smartphone, iar asta este posibil datorită camerei foto de tip periscop. Cum arată mecanismul.

YouTuberul JerryRigEverything a dezasamblat un model de P30 Pro și dezvăluie modulul de cameră foto care este capabil să-ți ofere un zoom optic de 5x, un zoom hibrid de 10x și un zoom digital de 50x. Cei de la Huawei au demonstrat că se poate integra într-un telefon subțire o cameră telefoto și o oglindă, iar asta face posibil realizarea unui zoom nemaiîntâlnit pe un telefon.

În mod tradițional, producătorii de telefoane poziționau senzorul direct în spatele unui obiectiv, dar există un compromis. Adesea, sistemul foto iese în relieful carcasei telefonului precum la iPhone Xs sau Google Pixel 3.

Cum este posibil ca Huawei P30 Pro să aibă un zoom optic 5x

Ca să poată integra un asemenea modul foto, cei de la Huawei au trebuit să-l pună pe lateral și să se folosească de o oglindă pentru a efectua zoomul. Chiar și așa, modulul de cameră foto al P30 Pro iese puțin în relief, dar imaginează-ți cum ar fi fost dacă ar fi pus senzorul în spatele lentilei, cum se face în mod normal.

Acesta ar putea fi doar începutul, iar, teoretic, producătorii de telefoane ne-ar putea oferi smartphone-uri capabile de un zoom și mai mare deoarece sistemul de tip periscop s-ar putea extinde și mai mult în interiorul telefonului, dacă există destul de mult loc.

Totuși, trebuie să facă anumite compromise pentru a obține asta. De exemplu, ar putea reduce bateria telefonului pentru un zoom mai mare. O asemenea schimbare duce la reașezarea componentelor din interior.

În acest moment, Huawei P30 Pro oferă o performanță foto foarte bună pe timp de noapte cu ajutorul senzorului principal, și un zoom foarte bun datorită camerei telefoto. Poate următorul telefon din serie ne va oferi și o performanță foarte bună pe timp de noapte la un zoom optic mai mare de 3x sau 5x.