În 2019 vom vedea telefoane cu camere foto de 100 MP și 64 MP

În 2019 vom vedea telefoane cu camere foto de 100 MP și 64 MP
Sursa foto: Playtech

Războiul megapixelilor nu s-a terminat în arena smartphone-urilor. De aceea, până la finalul lui 2019 am putea vedea telefoane cu o cameră de 100 de megapixeli.

Anul acesta, câțiva producători au lansat deja telefoane cu camere foto de 32 MP sau 48 MP, însă până la finalul anului vom vedea dispozitive cu senzori foto de 64 de megapixeli sau chiar cu 100 de megapixeli.

Acestă informație vine de la Judd Heape, director senior al Qualcomm, ce a confirmat pentru MySmartPrice că producătorii de smartphone-uri lucrează la produse cu senzori de 64 MP și cu senzori de 100 MP.

Vestea bună că telefoanele cu asemenea camere nu sunt destinate anilor viitori, ci le vom vedea chiar în 2019.

Executivul companiei americane nu a intrat în detalii, dar a specificat că mai multe companii se gândesc să încorporeze asemenea senzori foto în telefoanele lor în acest an.

Mai mult, procesoarele Qualcomm ar suporta senzori foto de până la 192 MP. Așa că e loc de creștere.

De ce fac producătorii asta și de ce te-ar interesa pe tine?

Producătorii sunt în căutarea unor elemente care să convingă utilizatorii să-și schimbe vechiul telefon, iar camere de 100 de megapixeli ar putea fi o metodă bună.

Pe tine te-ar interesa asemenea senzori pentru că vei obține fotografii de înaltă rezoluție cu foarte multe detalii pe timpul zilei. Totuși, în situații de luminozitate scăzută sau noaptea, fotografiile nu vor fi atât de bune deoarece pixelii sunt mai mici, deci lasă mai puțină lumină să intre și rezultă în fotografii mai întunecate.

Producătorii s-au gândit și la asta și vin cu o tehnologie numită pixel-binning, adică combină informațiile obținute de patru pixeli mici într-unul mai mare și astfel imaginile low-light sunt mai bune. Totuși, fotografiile realizate astfel vor fi realizate într-o rezoluție mai mică. De exemplu, senzorul de 48 MP (cu acestă tehnologie) scoate fotografii de 12 MP.

Așadar, am putea vedea fotografii de 16 MP (pixel binning) de la senzori de 64 MP.  În același timp, producători ca Google sau Samsung au rămas la senzori de 12 MP cu pixeli mai mari. Vom vedea cine va face trecerea la acești senzori foto și cine va rămâne la camere cu un număr de megapixeli mai mic.

Citește și: