28 ian. 2019 | 12:30

Câte smartphone-uri 5G vor vinde producătorii în acest an

ACTUALITATE
Câte smartphone-uri 5G vor vinde producătorii în acest an

Rețelele de generația a cincea (5G) vor fi lansate în 2019 și se vor extinde la scară largă, oferind o conexiune mai bună consumatorilor, dar și companiilor, iar asta va duce la și la vânzări importante de smartphone-uri 5G.

Luând în considerare faptul că 72 de operatori din toată lumea au testat tehnologia 5G în 2018, Deloitte preconizează că aproximativ 50 de operatori vor lansa servicii 5G până în anul 2020 cel puțin în anumite zone, în special în orașe mari.

În ceea ce privește terminalele 5G, Deloitte estimează că aproximativ 20 de furnizori vor lansa în 2019 echipamente compatibile 5G (smartphone-uri, în principal, dar ne putem aștepta și la tablete 5G) și vor vinde aproximativ un milion de unități. Vom vedea câte dintre aceste telefoane vor fi pliabile și câte vor fi obișnuite. Majoritatea producătorilor de telefoane au anunțat că vor lansa cel puțin un model compatibil 5G în acest an.

Primele smartphone-uri 5G pe care le-am putea vedea vor veni, cel mai probabil, de la Samsung sau Huawei, dacă zvonurile sunt adevărate. De asemenea, este de așteptat ca un smartphone 5G să aibă un cost de peste 1000 de euro dacă ar fi să ne luăm după spusele șefului OnePlus.

Difuzoarele inteligente cu asistenți vocali digitali integrați vor deveni cele mai vândute dispozitive conectate la nivel global în 2019, cu vânzări estimate de peste 164 de milioane de unități până la finalul anului. Această evoluție va crește numărul global de produse de acest tip la 250 de milioane, iar industria va ajunge la o valoare de șapte miliarde de dolari.

Studiul estimează și o creștere a gradului de utilizare a soluțiilor software și a serviciilor în cloud bazate pe inteligență artificială (artificial intelligence – AI). În 2019, 70% dintre companiile din întreaga lume vor avea abilități bazate pe AI, prin soluții software în cloud, iar 65% vor crea aplicații AI utilizând servicii de dezvoltare bazate pe cloud.

Până în 2020, rata de penetrare a software-ului bazat pe AI va ajunge la aproximativ 87%, în timp ce serviciile de dezvoltare bazate pe AI în cloud vor atinge 83%.

Analizând tendințele tehnologice din 2019, studiul subliniază impactul pe care machine learning îl va avea asupra tuturor domeniilor, de la difuzoarele inteligente până la servicii cloud bazate pe inteligență artificială.

Deloitte estimează că în anul 2019, pe lângă aceste noi tendințe în domeniul tehnologic, vom asista la o expansiune a celor actuale, cum este cazul imprimantelor 3D, care vor deveni mai accesibile, al sistemelor de calcul cuantic, care ar putea începe să concureze vechile sisteme de calcul. De asemenea, este de așteptat ca influența geopolitică a unei țări să nu mai fie măsurată prin prisma puterii militare, ci prin capacităţile sale tehnologice