18 oct. 2018 | 16:18

INTERVIU Huawei are telefonul 5G. Când o să îl lanseze oficial pentru toată lumea

ACTUALITATE
INTERVIU Huawei are telefonul 5G. Când o să îl lanseze oficial pentru toată lumea

5G este mai aproape decât credem. Producătorii deja se întrec între ei care să aducă primul telefon 5G. Huawei este gata și îl va lansa pe primul anul viitor. Promisiunea vine de la Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group, într-o discuție cu PLAYTECH.

Tehnologia 5G va schimba multe aspecte ale vieții noastre, nu doar pentru că va aduce viteze mai mari de internet, ci și pentru că latența conexiunilor va scădea, dar și pentru că numărul conexiunilor va crește. Practic, cu 5G condusul autonom este și mai aproape și ar trebuie să ne așteptăm și la multe alte beneficii.

Totuși, când, noi, consumatorii vom putea folosi un telefon compatibil 5G. „5G va fi implementat în China, Japonia, Coreea, poate SUA și Europa. Noi suntem pregătiți pentru 5G: avem un telefon 5G, avem un dongle (adaptor) și o infrastructură 5G. Suntem în faza de testare. Anul următor vom lansa primul telefon 5G”, a spus Richard Yu în cadrul unei discuții despre tehnologiile viitoare, după ce a prezentat în Londra telefonul Huawei Mate 20 Pro.

El a mai spus că 5G este extrem de important, nu doar pentru oamenii, ci și pentru industrie și mașinării. „Conexiunile Machine 2 Machine vor crește exponențial. Vor fi mai multe conexiuni, o viteză mai mare. Această tehnologie va face posibil ca totul să fie conectat”.

Șeful Huawei a confirmat că lucrează la un telefon pliabil. Cum deja vorbim de viitor, telefonul pliabil va fi compatibil cu tehnologia 5G. Deci este posibil ca anul viitor ca tendința în materie de smartphone-uri să fie cele pliabile deoarece Samsung, LG și Huawei pregătesc astfel de modele.

Huawei Mate 20 Pro, mai bun decât iPhone – susține directorul companiei

Telefon Huawei 5G

Revenind la produsele pe care tocmai le-a lansat, Richard Yu consideră că telefoane Mate 20 și Mate 20 Pro sunt mai bune decât telefoane Apple lansate în acest an. „La nivel de inovație și tehnologie cred că telefoanele Mate 20 sunt mai bune. Singura diferență este de branding. Ei au un brand foarte puternic”, a declarat Yu.

Șeful Huawei a mai spus că atunci când a fost gândit Mate 20 au fost luate în considerare mai multe elemente care trebuiau îmbunătățite.

„Cea mai puternică dorință a consumatorilor este ca smartphone-urile lor să aibă o autonomie a bateriei lunga și să se încarce repede. Un altu de care consumatorilor le pasă este de camera foto. Și noi avem tehnologia de fotografiere mai performantă și autonoma bateriei este mai lungă decât alte telefoane”, a explicat acesta.

Pentru a putea aduce astfel de implementări este nevoie ca anumite compromisuri să fie făcute. Richard Yu a dat exemplu implementarea unui senzor foto mai mare și cât de dificil este procesul.

„Dacă vrem să facem senzorul mai mare atunci camera iese în relief, iar acest lucru este urât. De asemenea, trebuie să facem spațiu pentru a include o baterie mare și nu putem face telefoane prea graose. Acestea trebuie să fie subțiri și frumoase. Am vrut un sistem audio stereo, dar și rame mici, iar pentru asta a trebuit să punem difuzorul în zona jack-ului USB-C”, a adăugat el.

Tot în cadrul evenimentului a fost anunțat și ceasul inteligent Huawei Watch GT.

Unul dintre punctele forte semnalate de chinezi este că are o autonomie a bateriei de două săptămâni. „Pentru a obține acestă autonomie ne-am creat propriul sistem de operare. Apple Watch și ceasurile cu Android Wear nu pot atinge o autonomie de peste zece zile. Credem că Android Wear poate fi mai bun și de aceea discutăm cu inginerii Google pentru a îmbunătăți sistemul, pentru a-l face mai bun”.

Din 1 noiembrie, începe livrarea Huawei Mate 20 Pro. Eu l-am transformat deja în telefonul de zi cu zi și cât de curând îți voi spune într-un review publicat pe PLAYTECH cât de bun e, unde excelează, dar și ce îi lipsește.