Tehnologia care-ți hrănește câinele când ești plecat de acasă

Tehnologia care are grijă de câinele sau pisica ta când ești plecat de acasă există, în sfârșit. Este, însă eficientă doar dacă animalul tău de companie e obișnuit cu tehnologia.

Să zicem că asta n-ar fi o problemă. Cel mai stresant este atunci când vrei să pleci în vacanță sau, pur și simplu, nu te afli pentru câteva ore în casă, dar îți este puțin teamă să-ți lași rasele de câini sau pisica singur/singură.

Prin urmare, a fost inventată tehnologia care are grijă de animalul tău de companie când nu ești, fizic, lângă el. Avantajul este că acest dispozitiv poate fi controlat chiar de tine, direct de pe telefon, cu o aplicație dedicată.

Cum funcționează tehnologia care are grijă de câinele tău când nu ești lângă el

Dispozitivul are, în funcție de marcă, două funcții principale: să-ți vezi și să-ți auzi câinele (și să te vadă și să te audă și el) cu ajutorul unei camere video și să-l hrănești de la distanță cu mâncarea specială pentru animalul tău de companie. Rase de pisici.

Cum e posibil așa ceva? prin Wi-Fi. Camera dispozitivului este permanent conectată la o sursă de curent și la internet și poate fi accesată de oriunde te-ai afla, cu ajutorul telefonului. Este una din tehnologiile care vor deveni indispensabile locuințelor inteligente în viitorul apropiat.

Dar, nu trebuie neapărat să ai un palat sau o locuință ultra hi-tech pentru avea acest dispozitiv.
El poate fi instalat oriunde este accesibil câinelui tău, pe o suprafață plană sau fixat pe un perete. Important este ca animalul tău de companie să te poată vedea atunci când pornești camera și când începi să vorbești cu el.

Câinele tău te poate „suna” când i se face foame

Trebuie să faci în prealabil câteva exerciții cu cățelul pentru a se obișnui să te vadă în acea cutiuță care-i dă de mâncare când nu vei fi în casă.

Dispozitivul are un mic container în care pot fi stocate acele boabe care, evident, ajung pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă ai un câine mâncăcios și lipsești mai mult timp de acasă, tehnologia aceasta s-ar putea să nu fie tocmai potrivită pentru a-l hrăni.

Orice dispozitiv de acest gen este însă ideal pentru a-ți supraveghea câinele când ești plecat de acasă. Unele dispozitive, care probabil sunt și mai scumpe, au cameră cu vedere nocturnă, ca să-ți vezi câinele sau pisica și pe întuneric.

Alte dispozitive au și o pedală conectată. Dacă îți obișnuiești cățelul să o apese, el te poate „suna” de la distanță când i se face foame sau când i se face dor de tine.

Vezi AICI mai multe detalii despre un anumit model al acestui dispozitiv.