Cum să duci rețeaua Wi-Fi și în camerele în care nu ai semnal

Cum să duci rețeaua Wi-Fi și în camerele în care nu ai semnal

În lumea Wi-Fi sunt routere bune și foarte bune. Însă și cele excepționale se pot lovi, la propriu, de pereți. În așa cazuri, poți extinde rețeaua.

În 2018, am testat Nova MW3, un echipament excelent să extinzi acoperirea rețelei wireless. În 2019, am ajuns și la versiunea Tenda Nova MW6.

La noi a ajuns un kit Tenda cu două unități (albe, design minimalist) și promisiunea e că acoperă o suprafață de circa 330 metri pătrați. Dacă alegi un kit cu trei unități, aria acoperită poate ajunge la peste 550 mp. Datorită tehnologiei Wave2 MU-MIMO, dispozitivul comunică cu dispozitive multiple și optimizează în același timp viteza și acoperirea pentru a reduce zonele moarte.

Nova MW6 se bazează pe tehnologia Beamforming+ care permite concentrarea puterii de transmisie către dispozitivele wireless, poate gestiona conexiuni simultane cu mai multe dispozitive și operează, de asemenea, cu Alexa pentru a controla dispozitivele compatibile prin intermediul comenzilor vocale.

Cum să ai un Wi-Fi mai bun la tine acasă

Tenda MW6-3099

Instalarea și configurarea se pot face prin intermediul telefonului cu o aplicație dedicată. Pui un satelit în priză, apoi te conectezi la rețeaua generată automat și din aplicația de telefon poți configura conexiunea la internet, poți redenumi rețeaua și schimba parola. Mai departe, ceilalți sateliți (unul sau doi) se instalează ușor, fără a fi nevoit să-i configurezi. Doar îi bagi în priză și se conectează automat la rețea.

Din aplicație există opțiunea de a-ți crea o altă rețea de Wi-Fi pentru oaspeți sau să implementezi sistemul de control parental care-ți permite să setezi perioadele de acces la internet pentru copii.

Tenda MW6-3099

Tenda Nova Mesh MW6 are standard WiFi 802.3/802.3u, două porturi LAN RJ-45, un port WAN, rata de transfer Ethernet 10/100/1000 Mbps, securitate WPA2-PSK, frecvențe 2,4 și 5G Hz, rată de transfer 300 + 867 Mbps, tehnologie Beamforming+ și suport Amazon Alexa.

Dacă nu ești mulțumit de acoperirea pe care ți-o oferă Wi-Fi-ul tău atunci poate ar trebui să iei în considerare achiziția unui sistem de tip mesh ce-ți dă o viteză bună și acoperire mult mai mare decât un singur router.

Tenda MW6-3099

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: