Acestea sunt cele 10 tehnologii care vor schimba lumea în 2019

Acestea sunt cele 10 tehnologii care vor schimba lumea în 2019

Jurnaliștii de la MIT Technology Review creează o listă în fiecare an în care selectează câteva tehnologii sau dezvoltări tehnologice care vor avea cel mai mare impact asupra societății în anul care urmează.

De data acesta, pentru prima dată în istoria de 18 ani a publicației, cel care a făcut acestă listă a fost un contribuitor, Bill Gates.

Multe dintre tehnologiile selectate de Bill Gates pentru acestă listă au scopul de a rezolva probleme în două domenii care sunt relevante pentru îmbunătățirea calității vieții (și duratei): sănătate și mediul înconjurător.

Lista arată în felul următor:

  • Dexteritatea mâinilor robotice – mâinile robotice pot învăța să manipuleze obiecte cu care nu sunt familiare cu ajutorul inteligenței artificiale.
  • Un nou tip de energie nucleară – acesta ar putea reduce emisiile de carbon.
  • Prezicerea nașterii unui bebeluș prematur – un test de sânge ar putea indica dacă un bebeluș s-ar putea naște înainte de vreme.
  • Pastila care va transmite imagini din tractul digestiv și care ar putea face și biopsii.
  • Vaccinuri anti-cancer – un tratament care folosește sistemul imunitar al corpului pentru a elimina celulele canceroase.
  • Burgerul vegetarian -burgerul realizat din plante și crescut în laborator va reprezenta o alternativă la clasicul burger din carne și va reduce drastic emisiile din industria alimentară.
  • O nouă metodă de a absorbi dioxidul de carbon din aer ar putea deveni fezabilă din punct de vedere economic.
  • Electrocardiograma de pe încheietura mâinii – oamenii vor putea să-și monitorizeze sănătatea astfel încât ar putea detecta probleme mai devreme.
  • Sanitație fără canalizare – o toaletă care ar putea rezolva problemele din tările în curs de dezvoltare.
  • Asistenți digitali care vor putea vorbi într-un mod natural.

Unele dintre tehnologiile menționate de Bill Gates au început deja să se manifeste încă de anul trecut, iar anul acesta probabil se vor dezvolta și mai mult. De exemplu, mai multe lanțuri de fast-food din SUA au creat un burger din plante care arată ca un burger normal și care are gust de burger din carne.

Asta ar putea face ca mai puțină lume să aleagă să mănânce carne și astfel să reducă emisiile de carbon ale industriei alimentare.

O metodă de a reduce emisiile de carbon în atmosferă este prin capturarea și depozitarea CO2-ului. Ideea nu este nouă, dar acum ar putea deveni fezbil din punct de vedere economic și astfel jucătorii din industrie ar putea investi în asta pentru un mediu puțin poluat. Unii experți estimează că acestă tehnologie ar putea reduce emisiile de CO2 de la centralele electrice cu 90%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Forbes