Surpriza Huawei pentru Google: cât de ieftin ar fi telefonul fără Android

Surpriza Huawei pentru Google: cât de ieftin ar fi telefonul fără Android

Încă din mai, când America a pus Huawei pe lista neagră, au început să apară zvonuri mai consistente despre alternativa la Android. De data aceasta, lansarea ar fi programată pentru ultima parte din 2019. Surpriza n-ar fi însă că se lansează, ci că producătorul vrea să pună sistemul de operare pe un telefon ieftin. Foarte ieftin.

Huawei e în situația în care e prea dependentă de Android. Deși e un sistem de operare open source, magazinul cu aplicații e controlat de Google. Pentru finalul lui 2019, Huawei are de lansat câteva telefoane, printre care Mate X pliabil și Mate 30 Pro. Niciunul n-ar rula HongMeng, alternativa Huawei la Android, dar un telefon cu acest sistem de operare tot ar fi lansat anul acesta.

Ce își propune Huawei cu sistemul său de operare

Huawei n-a fost niciodată o companie directă în privința planurilor de viitor cu sistemul de operare. Informațiile neoficiale au arătat că producătorul ar lucra la el de aproape șase ani. Ba chiar au apărut și imagini cu interfața telefonului. Cu toate acestea, sistemul n-ar fi gata de lansare. Sau cel puțin nu ca înlocuitor de Android.

Planul Huawei acum ar fi să lanseze această infrastructură software pe un telefon ieftin. Informații neoficiale indică pragul de 250 euro drept țintă. Asta ar însemna că Huawei merge pe aceeași strategie ca Samsung, când a lansat alternativele sale la Android.

Huawei ar urma să prezinte sistemul de operare, încă denumit neoficial HongMeng, pe 9 august la conferința dedicată dezvoltatorilor. Totodată, pe lângă telefoane, sistemul ar fi și pe primele televizoare Honor, care ar ajunge pe piață pe 10 august. Ținta companiei ar fi să-l dezvolte și pentru mașini autonome, servicii medicale și industrii automatizate.

Astfel, telefonul cu HongMeng ar fi doar de demonstrație. Compania ar vrea ca HongMeng să fie, întâi, pentru Internet of Things, adică toate gadgeturile care nu-s telefoane sau laptopuri. Dar telefonul ar urma să fie lansat odată cu seria Mate 30.

Ironic sau nu, această alternativă la Android e dezvoltată pe principiile Fuchsia, sistemul de operare cu care Google speră să înlocuiască Android într-o zi. În cazul Huawei, arhitectura de tipul acesta ar fi mai potrivită pentru IoT.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Global Times