Primele imagini cu sistemul de operare al Huawei arată de ce nu o să-l vrei

Primele imagini cu sistemul de operare al Huawei arată de ce nu o să-l vrei

După cum probabil știi, Huawei trebuie să înlocuiască sistemul de operare Android cu unul propriu. Acestea sunt primele imagini cu Ark OS.

Îți readucem aminte că Huawei a fost pusă pe lista companiilor cu care alte firme americane nu au voie să facă afaceri, pe motive legate de securitatea națională a SUA. Asta înseamnă că nu are voie la Android, dar și la alte componente hardware din SUA sau de la companii care folosesc tehnologie americană.

Dacă pentru componente mai găsești înlocuitori, pentru sistemul de operare este mai greu. Drept urmare, compania chineză trebuie să-și facă propriul sistem de operare care s-ar numi Ark OS, Huawei Ark OS, Ark sau Huawei Ark. Asta dacă este să ne luăm după brevetele depuse în Europa de producătorul de telefoane.

Huawei a depus în martie la Oficiul German pentru Brevete și Mărci un brevet pentru o interfață de smartphone. Cerere de brevet a inclus o serie de capturi de ecran, care ne arată că aceasta nu este o interfață de Android utilizată de Huawei pe unul dintre telefoanele sale.

Primele imagini cu sistemul de operare de la Huawei

În aceste imagini putem vedea aplicații de Android și nu este clar dacă acesta este chiar noul sistem de operare sau e doar o interfață bazată pe Android la care compania lucra mai demult.

Oricum, Ark OS, dacă așa-i rămâne numele, ar trebui să suporte aplicații Android, dar nu ar avea Google Play Store și nici aplicațiile Google precum Gmail sau YouTube.

Amuzant este că într-o imagine putem observa și greșeli care ar putea fi tipice unui produs chinezesc: vedem numele unei aplicații numite Messagir, în loc de Messenger, iar numele aplicației notepad nu este scris cu majusculă.

Într-o imagine putem vedea și titulatura de „Android Green Alliance”, un grup format din Huawei și alte companii chinezești precum Alibaba sau Tencent al cărui scop este dezvoltarea de standarde pentru a asigura calitatea și designul aplicațiilor create pentru Android.

Este sau nu este acesta Ark OS? Vom vedeam. Poate Huawei nici nu va mai fi nevoită să-și facă propriul sistem de operare dacă SUA vor elimina compania de pe acea listă neagră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Phone Arena