Surpriza Dacia pentru români: ce plan are Renault cu Duster și nu numai

Surpriza Dacia pentru români: ce plan are Renault cu Duster și nu numai

Șeful Renault România a anunțat că pentru 2020 se pregătesc niște schimbări mari la Dacia. În centrul atenției e Duster, dar nici mașina electrică vândută sub marcă românească nu-i departe. Cum arată proiectul companiei pentru următorii ani?

Christophe Dridi, director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România, a spus că din septembrie 2020 producția fabricii locale va fi mărită. Planul e să fie produse circa 400.000 de mașini pe an. Iar pentru asta va fi făcută o investiție de circa 100 de milioane de euro.

Din această sumă, 25 de milioane de euro vin de la Guvernul României. Șeful Renault și Dacia România a mai spus că Duster e vedeta companiei. E vândut în 44 de țări și e un fel de ambasador pentru România.

Ce ai putea aștepta de la Dacia și Renault în viitorul apropiat

Sunt câteva modele dezvoltate de Dacia la care te poți aștepta. Pe primul loc ar fi o versiune pick-up pentru Duster. Există deja, doar că nu-i proiect oficial Dacia și asta ar trebui să se schimbe din 2020. Ultimul anunț despre acest model a fost făcut la începutul anului și lansarea era programată pentru 2019. Așa că te poți aștepta ca printre cele 50.000 de unități produse suplimentar să fie și acesta.

Apoi, ar putea fi produs și Grand Duster, un model SUV mai mare decât cel de acum, pregătit să concureze cu Hyundai Santa Fe sau altele de dimensiuni similare. Ce-i drept, Dacia Duster e un SUV bun pentru oraș, dar există cerere și pentru mașini mai mari de atât. Astfel, Renault ar lua în calcul dezvoltarea unei mașini similare.

Nu în ultimul rând, ar fi vorba de-o Dacia electrică dezvoltată pe platforma Renault Zoe sau chiar K-ZE. Piața vehiculelor electrice crește de la an la an, chiar și în România, dar lipsește un model care să fie ieftin și să ducă la o adopție mai mare a acestui concept. În momentul în care va exista un model mai ieftin e așteptată și-o creștere a numărului stațiilor de încărcare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Carscoops
Etichete: