Dacia Duster Pick-up: cât o să coste mașina perfectă pentru români

Dacia Duster Pick-up este mașina perfectă pentru români. Poți căra orice și te poți plimba oriunde cu ea pentru că arată bine, iar acum avem și un preț.

Dacia Duster Pick-up e acel gen de mașină bună la toate, chiar dacă producătorul de la Mioveni spune că va avea scop utilitar.

SUV-ul există deja, dar el n-a fost produs în serie de fabrica-mamă. Dacă îți mai amintești, Duster Pick-up este invenția celor de la Romturingia, care au transformat câteva versiuni Duster în SUV-uri utilitare de tip pick-up, destinate în special transportului de marfă.

Dacia Duster Pick-up, SUV-ul pe care-l vrei de mult

dacia duster pick up

Luna trecută, directorul general al Renault România a anunțat că noul Duster Pick-up va fi o mașină destinată mai degrabă prestării unor servicii mai dificile, adică transportul mărfii. El zice că nu va fi o mașină pe care să o lustruiești toată ziua și să te duci cu ea la film, ci mai degrabă un automobil utilitar bun în industrie sau chiar agricultură.

Dar, nu înseamnă că nu va arăta cel puțin la fel de bine ca actuala generație Duster. Dacă apare și o versiune cu cabină dublă, atunci va fi o combinație perfectă între un crossover veritabil și SUV utilitar. Mașina ar putea fi disponibilă abia spre sfârșitul lui 2019 în România.

Cât va costa Dacia Duster Pick-up

dacia duster pick up

În mod surprinzător, și spaniolii au aflat de viitorul Duster, iar lor li s-a comunicat deja un preț. De fapt, mai multe prețuri, pentru că diferă de la o versiune la alta, adică în funcție de ce dotări vrei să aibă SUV-ul.

Spaniolii spun că Dacia Duster Pick-up va fi între 13.000 și 20.000 de euro. Cam mare marja de costuri, dar rămâne de văzut ce o să ofere compania românească de la o versiune la alta.

Tot anul acesta, Dacia lansează și versiunea Techroad, disponibilă pentru mai multe modele, mai ales cele utilitare. Noua versiune o recunoști după culoare denumită Fusion Red, pe care mulți ar fi vrut-o și pe mașinile Dacia din România, dar, până acum, a fost disponibilă doar prin Austria, la Duster.

Citește și: