Surpriza Dacia în primele șase luni din 2019: ce modele caută românii

Surpriza Dacia în primele șase luni din 2019: ce modele caută românii
08:43 05.08.2019

Dacia și-a consolidat o poziție foarte bună pe piața din România. În ciuda avântului mașinilor second hand, producătorul local a reușit să încheie primele șase luni în forță. Iar asta confirmă parcursul foarte bun din Europa.

Dacia a reușit să se remarce în piața locală, unde în primele șase luni au fost circa 600.000 de tranzacții cu mașini. Astfel, pe baza informațiilor de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, România a înregistrat un record în primele șase luni, iar producătorul local e acolo.

Unde se regăsește Dacia în primele șase luni din 2019

Potrivit datelor DRPCIV, piața mașinilor noi a crescut cu 19%. A ajuns astfel la cel mai bun nivel din ultimii 11 ani. Ianuarie și iunie au fost cele mai bune luni, cu 14.000 de unități, iar aprilie a fost cea mai slabă lună, cu sub 9.000 de mașini. Iunie a fost a treia cea mai bună lună din ultimii 10 ani.

În cazul Dacia, performanța acestor luni s-a văzut prin modelele Logan și Duster. De cealaltă parte, dacă iei tot grupul, Renault s-a remarcat cu Clio. Dacia este pe primul loc, cu 29,8% din vânzări, iar Renault pe doi cu 8,6%. Top 5 mărci înseamnă 60% din piața auto nouă din România. Se mai regăsesc în top Skoda, Ford și Volkswagen.

E de notat aici scăderea diesel. În cinci luni din 2019, motoarele diesel au ajuns la 25% din piața mașinilor noi (scădere cu 14% față de 2018).

Partea proastă, după cum a zis și șeful Dacia, e că mașinile la mâna a doua cresc. Tranzacțiile cu mașini second hand pe plan intern (reînmatriculări) au avut cel mai bun semestru de până acum. Au depășit pragul de 300.000 unități, cu un avans de 13%. Cea mai bună lună a fost aprilie, cu peste 55.000 de mașini tranzacționate. Pragul de 50.000 a mai fost depășit în alte trei luni.

Producătorul local, la fel de performant ca Tesla

Lucrurile nu stau rău nici pe plan european. Dacia a fost pe primul loc în ceea ce privește numărul de mașini vândute în Europa în prima jumătate a anului 2019.

Compania românească a reușit să depășească nume mari din industria auto, chiar și Tesla, care a fost pe locul doi în acest top. Pe poziția a treia se află compania franceză Citroen. Datele vin de la JATO, companie de analiză în industria auto.

Dacia a doborât un record în ceea ce privește cota de piață. Față de anul anterior, aceasta a crescut cu 0,5%, iar Dacia a ajuns să aibă o cotă de piață de 3,73% în 2019, un record pentru compania românească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI