Dacia, umăr la umăr cu Tesla: cifrele care îți arată succesul românesc

Dacia, umăr la umăr cu Tesla: cifrele care îți arată succesul românesc
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
16:00 01.08.2019

Probabil aproape nimeni nu ar da o Tesla pe o Dacia, însă compania românească a reușit s-o întreacă pe cea americană, cel puțin într-o privință.

Dacia a fost pe primul loc în ceea ce privește numărul de mașini vândute în Europa în prima jumătate a anului 2019. Compania românească a reușit să depășească nume mari din industria auto, chiar și Tesla, care a fost pe locul doi în acest top. Pe poziția a treia se află compania franceză Citroen. Datele vin de la JATO, analist în industria auto.

Până în momentul de față, anul 2019 a fost unul foarte bun pentru Dacia și cifrele ne arată exact asta. În comparație cu prima jumătate a anului 2018, când compania a reușit să vândă aproximativ 280.500 de unități, în aceeași perioadă a anului curent a ajuns la aproximativ 312.900 de unități vândute.

Dacia a bătut un record în ceea ce privește cota de piață. Față de anul anterior, aceasta a crescut cu 0,5%, iar Dacia a ajuns să aibă o cotă de piață de 3,73% în 2019, un record pentru compania românească.

Ce mașini vinde cel mai bine Dacia și cine le cumpără

Bineînțeles, Dacia are cea mai mare cotă de piață în România, de 30%. Partea interesantă e că aceasta este mai mare decât cota de piață pe care Volkswagen o are în Germania, de 19%, Puegeot și Renault în Franța (18%, respectiv 19%) sau Fiat în Italia (15%).

După cum e ușor să-ți dai seama, mașinile Dacia se vând cel mai bine în Europa de Est — 19% din mașini au fost achiziționate în această zonă. A doua cea mai mare piață pentru mașinile românești se află în Franța, după care urmează Italia.

În ceea ce privește modelele de mașini, cel mai bine vândut a fost Dacia Sandero. Deși modelul este unul destul de vechi (a fost lansat în 2012), continuă să aibă succes în Europa. SUV-ul a înregistrat o creștere de 21% în ceea ce privește vânzările. În topul vânzărilor companiei, imediat după modelul Sandero, se află modelul Duster, urmat apoi de Logan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: JATO