Ce riști dacă te uiți online la Star Wars: The Rise of Skywalker

Ce riști dacă te uiți online la Star Wars: The Rise of Skywalker

Stream-urile online și filmele piratate sunt mereu riscante, iar The Rise of Skywalker, noul film din seria Star Wars, nu este deloc o excepție în acest sens.

În general, atacatorii cibernetici se folosesc de lansările unor producții mari, cum ar fi Game of Thrones sau Star Wars, pentru a livra malware și obține date sensibile despre utilizatori.

Cu cât un utilizator e mai nerăbdător să urmărească un serial sau un film, cu atât acesta este dispus să intre pe cele mai dubioase site-uri de pe internet pentru a-l putea urmări înaintea tuturor. Este și cazul fanilor Star Wars, care vor să vadă cât mai repede cel mai nou film din serie. Totuși, cercetătorii în securitate cibernetică din cadrul Kaspersky Lab au descoperit o multitudine de site-uri pe care poți urmări filmul Star Wars: The Rise of Skywalkeronline. Totuși, deși acestea te fac să crezi că vei urmări pelicula gratuit, vei plăti într-un mod neașteptat.

Experții au descoperit mai mult de 30 de site-uri web și profiluri de social media care încearcă să aplice strategii de phishing pe fanii Star Wars. În esență, site-urile false le promit acestora că vor urmări Star Wars: the Rise of Skywalker pe gratis, înainte de lansarea acestuia în cinematografe. Pentru asta, atacatorii le solicită utilizatorilor datele de pe carduri. Menționează că totul este gratuit, numai că este necesară introducerea acestor informații pentru a putea da play la streaming. Totuși, ceea ce utilizatorii nu știu e că atacatorii le colectează aceste date și astfel . au acces la cardurile lor.

Cum păcălesc atacatorii fanii filmului Star Wars: The Rise of Skywalker

Actorii rău-intenționați copiază deseori imaginile, aspectul și descrierea filmelor atât de amănunțit încât este greu de spus din prima dacă site-ul e fals sau nu. Pentru a adăuga credibilitatea site-urilor frauduloase, escrocii au creat și conturi false de social media, de unde poți ajunge la aceste site-uri.

„O astfel de practică se numește „SEO negru”, care permite infractorilor să promoveze site-urile de tip phishing și să apară printre primele în rezultatele motoarelor de căutare”, a spus Kasperksy. Așa au procedat și pentru noul film Star Wars: The Rise of Skywalker.

Star Wars a fost o momeala populară pentru escroci în 2019. Potrivit Kaspersky, în 2019, au fost detectate 285.103 de încercări de a infecta 37.772 de utilizatori promițându-le o modalitate de a viziona filmele Star Wars. Cifra e mai mare cu 10% față de 2018.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: vice