Spotify Premium vs. Apple Music. Ce serviciu de streaming are cel mai bun raport calitate – preț

Spotify Premium vs. Apple Music. Ce serviciu de streaming are cel mai bun raport calitate – preț

Spotify Premium versus Apple Music ar trebui să fie comparația pe care să o ai în vedere, dacă îți place să asculți muzică în deplasare.

În 2019 nu se mai pune problema descărcării de muzică de pe internet. Nu mai are rost să cumperi albume din magazin, dacă nu cumva ai o afinitate deosebită pentru discuri de de vinil. Acum, totul este online. Dacă tot te-ai abonat la Netflix pentru câteva mii de filme, ar fi păcat să nu te gândești să dai o sumă lunară de bani pe acces la 50 de milioane de piese muzicale. Asta îți oferă Spotify Premium și Apple Music. 

Când vine vorba de platforme de streaming pentru muzică în format audio, offline și online, există câteva opțiuni pe care să le iei în considerare. Cu echipamentele potrivite, poate ți se pare justificabil să investești o sumă semnificativă în Tidal. În cazul în care nu te deranjează reclamele și nu ești foarte pretențios la muzica pe care o asculți poți opta pentru Spotify gratuit. În majoritatea cazurilor însă, lupta la nivel global se duce între Spotify Premium versus Apple Music. Zonga este o obțiune decentă dacă l-ai primit gratuit prin abonamentul de la Vodafone. Același lucru se poate spune despre Deezer și Orange, dar disponibilitatea Deezer în mai multe colțuri ale mapamondului l-au făcut semnificativ mai bun decât Zonga.

Spotify Premium versus Apple Music: care este pentru tine

Am avut ocazia să le experimentez pe amândouă și lucrurile, în opinia mea, sunt cât se poate de clare. Când vine vorba de preț, Apple Music este un pic mai ieftin. Plătești 20 de lei pe lună sau 30 lei pe o familie cu până la șase membri. Aceasta din urmă este varianta pentru care am optat eu. Spotify merge pe Euro și te costă 5 euro pe lună sau aproximativ 24 de lei. Această sumă fluctuează însă de la o lună la alta, la fel ca euro.

Calitatea fluxului audio este similară. În teorie, în anumite condiții, Spotify sare până la 320kb/s, în timp ce Apple Music se rezumă la 256kb/s. Diferența este insesizabilă, iar la nivelul acela de detalii, îți trebuie niște căști serioase sau un sistem audio de top. Cu alte cuvinte se aud la fel.

Dacă ignori prețul și ai un iPhone, iPad sau Mac, când vine vorba de Spotify Premium versus Apple Music, decizia este una simplă. Optează pentru serviciul Apple. Se integrează perfect cu platforma, îți oferă o serie de recomandări inspirate de preferințele tale muzicale, funcționează online, iar componenta socială care îți arată ce ascultă prietenii este surprinzător de bine integrată.

Ca utilizator de Android, mergi pe Spotify. Există o aplicație de Apple Music pentru platforma Google, dar se vede că optimizarea ei nu a fost o prioritate pentru gigantul din Cupertino. Funcționează decent, pare similară cu cea de pe iPhone, dar se mai agață ocazional și s-ar putea să-ți strice experiența de audiție. În schimb, Spotify funcționează aproape impecabil. Experiența este constantă pe orice platformă, recomandările de liste de redare sunt interesante, iar dacă obișnuiești să-ți descarci muzica pentru audiție offline, nu ar trebui să te supere nimic niciodată. Ca bonus, te bucuri și de o colecție foarte stufoasă de podcasturi, care în cazul Apple se regăsesc într-o aplicație separată intitulată Podcasturi sau Podcasts.

Citește și: