20 dec. 2018 | 18:44

Cum asculți Apple Music în browser și nu mai depinzi de iTunes

ACTUALITATE
Cum asculți Apple Music în browser și nu mai depinzi de iTunes

Apple Music este serviciul de streaming al companiei Apple, dar îl poți folosi pe o varietate foarte mare de echipamente, nu doar pe iDevice-uri și MacBook-uri.

Mi-am făcut abonament la Apple Music în urmă cu aproximativ un an, în aceeași săptămână în care a venit Spotify în România. La 20 de lei pe lună, prețul este surprinzător de accesibil, iar dacă îți activezi planul pentru familie, cum am făcut-o eu, te costă 29,9 lei pentru un număr maxim de șase persoane cu ID-uri Apple diferite. Singura condiție este să le ai înscrise în familia ta virtuală.

Trecând însă peste motivele pentru care ar fi recomandat să te abonezi la Apple Music, există unul foarte important pentru care l-ai putea ocoli, mai ales dacă ești utilizator de Windows. Pe PC sau Mac, Apple Music funcționează doar prin intermediul iTunes. Pe macOS, aplicația cu pricina este una mai mult decât decentă. Pe Windows, iTunes este exemplul perfect de aplicație defectuoasă, lentă, care consumă foarte multe resurse hardware.

Dacă te-ai abonat deja la Apple Music și vrei să te bucuri de respectiva experiență fără iTunes, de ceva timp, a apărut o soluție alternativă. Nu este o soluție oficială, dar din experimentele mele, a funcționat foarte bine.

Prin intermediul website-ului PlayAppleMusic.com, poți accesa întreaga bază de date Apple Music, cu condiția să te autentifici cu numele de utilizator și parola aferente contului tău. După ce ai făcut acest demers, imediat vei avea acces la listele tale personale de redare, întreaga ta librărie de artiști sau albume și, nu în ultimul rând, muzica ta preferată.

Nu este foarte clar cât de legală este această platformă, iar dacă Apple le-ar intenta un proces s-ar putea să câștige. Pe de altă parte, atâta timp cât gigantul condus de Tim Cook nu-ți oferă o soluție pentru a accesa Apple Music fără iTunes, aceasta este o alternativă surprinzător de fiabilă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele