Cele mai recente imagini cu racheta pe care Elon Musk vrea s-o trimită pe Marte

Cele mai recente imagini cu racheta pe care Elon Musk vrea s-o trimită pe Marte

SpaceX, compania lui Elon Musk, lucrează la construirea rachetei care va călători spre marte, iar acum vedem cum ar putea arăta versiunea finală a acesteia.

Nava spațială se numește Starship, iar compania lucrează deja de ceva timp la dezvoltarea acesteia. SpaceX deja a testat un prim prototip, denumit Starhopper prin care a urmărit să verifice abilitatea navei de a efectua aterizări controlate, o condiție extrem de importantă pentru versiunea finală a navei.

Starhopper a reușit să execute o aterizare precisă după o lansare la 150 de metri în aer.

Imaginile cu prototipul Starship dezvoltat de SpaceX

Elon Musk a postat pe Twitter cele mai recente imagini cu nava spațială care se află în construcție în sediul din Boca Chica, Texas al companiei.

Descrierea fotografiei, „Droid Junkyard, Tatooine” este o referință la asemănarea locului cu unul ficțional din filmele Star Wars.

Noul prototip vine cu o serie de îmbunătățiri, printre care și cel puțin două motoare suplimentare. Elon Musk spune că SpaceX va efectua noi teste în octombrie, când va încerca să trimită racheta în orbita Pământului. Provocarea este una mare, pentru că o navă trebuie să ajungă la o viteză de peste 27.000 de kilometri pe oră pentru a putea ajunge pe orbită.

Obiectivele lui Elon Musk sunt și mai mărețe. Acesta urmărește să trimită oameni pe planeta roșie și speră să poată coloniza, la un moment dat, planeta Marte. Nava spațială Starship este o piesă importantă în ceea ce privește scopul șefului SpaceX.

În 2022, Musk vrea să trimită Starship într-o misiune fără echipaj către Marte. Speră să poată reuși să transporte chiar ființe umane, cu ajutorul acesteia, undeva în anul 2024.

Testele viitoare ne vor arăta mai bine cât de posibil va fi acest lucru.

Sursa: CNN