Cum să-ți construiești propriul smartwatch cu 50 de dolari

Cum să-ți construiești propriul smartwatch cu 50 de dolari

Vrei să ai și tu un smartwatch, dar ți se pare că un asemenea ceas este prea scump? Atunci poți să-ți faci chiar tu unul cu doar 50 de dolari.

Smartwatch-urile sunt mai mult decât simple ceasuri și te pot ajuta în rutina zilnică, dar pot fi scumpe. Dacă totuși vrei un smartwatch mai ieftin și te consideri meseriaș și te pricepi și la programare atunci poți să-ți faci propriul tău ceas inteligent.

Samson March, un utilizator de Reddit, a făcut un ceas inteligent de la zero și l-a denumit „Smarch Watch”. I-a luat câteva săptămâni să-l facă, dar a reușit. Ceasul este funcțional, este conectat cu telefonul și primește notificări, mesaje, emailuri, însă nu există posibilitatea de a controla redarea de muzică de pe ceas.

Smartwatch-ul are un design simplu, dar elegant, iar bateria rezistă până la șapte zile și se încarcă complet în două ore și jumătate.

Un smartwatch pentru 50 de dolari și săptămâni de muncă

Toate materialele pe care le-a folosit în construcție au ajuns să coste 50 de dolari. Totuși, el notează faptul că pentru ca un produs de acest gen să fie de succes și ca să faci profit atunci trebuie ca prețul de vânzare să fie de patru sau de cinci ori mai mare decât costul de producție.

„În cazul meu, ar trebui să cer între 200 și 250 de dolari pe un asemenea model pentru a reuși să fac un profit”.

El a primit mai multe cereri de achiziție de la alți utilizatori ai Reddit, însă creatorul ceasului inteligent a spus că nu intenționează să producă la scară largă acest dispozitiv.

El este băiat bun și a explicat tot procesul de producție al ceasului și dacă ești interesat să încerci așa ceva atunci ar trebui să intri aici.

Ce-i drept, trebuie să știi că March are experiență ca product designer și are acces la echipament pe care nu-l găsești chiar peste tot, precum o imprimantă 3D.

Citește și:
Sursa: Engadget