Primul telefon cu o cameră de 64 MP nu e Samsung și nici Huawei

Primul telefon cu o cameră de 64 MP nu e Samsung și nici Huawei

Primul smartphone care ar veni echipat cu o cameră de 64 de megapixeli nu ar fi nici Samsung, dar nici Huawei. Iar de iPhone nu poate fi vorba.

Xiaomi nu este cunoscut în lume ca un producător de produse premium, dar are un talent în a aduce premiere pe smartphone-uri. Xiaomi Mi 9 a fost primul telefon dotat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855, iar Mi Mix a fost primul telefon mainstream cu muchii negre foarte mici.

Firma chineză s-ar pregăti de o nouă premieră. Un viitor dispozitiv al companiei va avea încorporată o cameră foto de 64 de megapixeli.

Această informație apare în urma unei descoperiri făcute de cei de la XDA Developers, care au descoperit mai multe linii de cod în aplicația de cameră a viitoarei interfeței MIUI 10 ce făceau referire la fotografii de 64 de megapixeli. Unele linii de cod făceau referire la un watermark care ar putea fi lipit peste fotografiile realizate de telefon.

A reînceput cursa megapixelilor

Este foarte probabil ca în acest an (sau la începutul anului viitor) să vedem un telefon cu un asemenea senzor după ce Samsung a anunțat că este gata să producă senzori foto de 64 MP pentru smartphone-uri, depășind astfel Sony, ce momentan nu are în ofertă un asemenea senzor foto.

Samsung Note 10 nu va avea o cameră foto de 64 MP, dar au existat zvonuri cum că acest tip de senzor foto l-am putea vedea pe un smartphone mid-range Galaxy A70 S. Totuși, nimeni nu a confirmat nimic încă, dar sigur vor mai exista și alți producători ce vor fi interesați să pună o astfel de cameră în smartphone-urile sale. Măcar pentru marketing, ca să aibă cu ce se poată lăuda.

Un alt lucru care ne face să credem că vom vedea telefoane cu 64 MP este o declarație a unui oficial al Qualcomm. El a spus că procesoarele lor sunt gata să suporte nu numai senzori foto de 64 MP, ci chiar de 100 de MP. Dacă se poate atunci vom și vedea așa ceva.

Citește și: