Ar putea fi singura dronă de top pe care nu trebuie să o înregistrezi la AACR: cât de bună e DJI Mavic Mini

Ar putea fi singura dronă de top pe care nu trebuie să o înregistrezi la AACR: cât de bună e DJI Mavic Mini

Procesul de înregistrare a unei drone în România implică un proces de aproximativ 30 de zile și o interacțiune cu autoritățile române pe care nu și-o dorește nimeni. Din fericire, există drone care nu trebuie înregistrate.

În cazul în care ți-ai dorit de mult timp o dronă performantă pentru captură video, dar ai fost oripilat de perspectiva înregistrării ei la stat, s-ar putea să existe o soluție pentru tine. Efortul de marketing al viitoarei DJI Mavic Mini s-ar putea să graviteze în jurul faptul nu trebuie să o treci în acte.

În România, orice dronă trebuie înregistrată la AACR – Autoritatea Aeronautică Civilă Română, dacă are 500 de grame sau mai mult. La nivelul multor țări din Uniunea Europeană și în Statele Unite ale Americii, respectiva valoare scade până la 250 de grame. Sunt șanse foarte mari ca aceeași reglementare să ajungă și în țara noastră.

Având în vedere aceste detalii, DJI lucrează de ceva timp la DJI Mavic Mini, o dronă de doar 249 de grame pe care nu trebuie să o înregistrezi la FAA în SUA sau la AACR în România. Aceasta nu a fost încă lansată oficial, dar a ajuns deja pe magazinul virtual Newegg din Canada și figurează ca având o autonomie specificată de 30 de minute. Prețul de achiziție este de aproximativ 500 de dolari americani.

În privința compromisurilor pe care trebuie să le faci pe partea de performanță, singurul detaliu evident este lipsa posibilităților de captură video la rezoluție 4K Ultra HD. Din păcate, ești limitat la o rezoluție de 2,7K. Aceasta nu este însă foarte mică și se reflectă într-un upgrade important față de Full HD 1080p. Ca referință, Mavic Air și Mavic Pro filmează 4K. Cel mai probabil, diferența de calitate video a fost menită să nu faciliteze canibalizarea pieței de către un mod mai ieftin în raport cu unul mai scump. Nu știm însă când va fi lansat oficial noua dronă, dar nu ar trebui să dureze foarte mult.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: