După Huawei, DJI ar putea avea probleme cu SUA

După Huawei, DJI ar putea avea probleme cu SUA

După Huawei, producătorul de drone DJI ar putea avea probleme similare cu autoritățile din Statele Unite ale Americi.

Departamentul pentru Securitate Internă al SUA a avertizat asupra pericolelor pe care-l reprezintă dronele produse de chinezi. CNN a primit o alertă cum că utilizatorii de drone, majoritatea vândute în SUA de compania chineză DJI, ar trebui să fie îngrijorați în legătură cu datele sensibile pe care aceste produse le-ar putea trimite înapoi la sediul din China.

„Guvernul Statelor Unite are îngrijorări serioase cu privire la orice produs tehnologic care adună date din SUA și apoi ajung pe teritoriul unui stat autoritar, ce permite serviciilor sale de informații să aibă acces la aceste date. Acest lucru se aplică și pentru dispozitivele de zbor fără pilot, capabile să colecteze și să transfere date sensibile despre indivizi și despre operațiunile entităților americane”, se arată în alerta trimisă de autoritățile americane.

DJI nu este numită în această declarație, însă ar trebui să se îngrijoreze pentru că sigur va fi afectată de acest război economic dintre SUA și China. Această avertizare este similară cu cea dată de americani în privința Huawei și ZTE.

Cum a răspuns DJI acestor insinuări

„La DJI, securitatea este în centrul tuturor lucrurilor pe care le facem, iar tehnologia noastră a fost verificată de guvernul american și de cele mai importante companii din SUA. Consumatorii au control complet asupra modului în care datele sunt colectate, stocate și transmise”, au declarat reprezentanții DJI.

Ei au mai spus că acei clienți ai DJI care au nevoie de asigurări în plus au posibilitatea de a nu transfera date la DJI via internet. „Afaceri americane, agenții guvernamentale și servicii de salvare au încredere în drone DJI pentru a salva vieți, pentru a sprijini operațiuni vitale și tot ceea ce facem luăm în serios”, au mai spus reprezentanții companiei chineze.

În 2017, DJI a adăugat un „privacy mode” pentru dronele lor, iar această funcție face ca aplicația să nu se mai conecteze la internet în timp ce drona este în aer. Această măsură a venit ca răspuns la un memo trimis de Armata americană prin care le cerea tuturor unităților să nu mai folosească dronele DJI din cauza problemelor de securitate.

Citește și:
Sursa: The Verge