Simona Halep, victima hackerilor: ce mesaje de țeapă au apărut pe Instagram

Simona Halep, victima hackerilor: ce mesaje de țeapă au apărut pe Instagram

Simona Halep are un cont de Instagram cu peste 1,3 milioane de abonați. Acesta a ajuns în mâna altcuiva și a fost umplut de spam. Mesajele duc către un site pe care ar fi bine să nu-l accesezi.

Aproape de miezul nopții, în noaptea dintre 23 și 24 iulie, contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart. Cei care l-au controlat au postat mai multe poze cu Simona Halep și un mesaj care invita la click pe un link periculos. Totodată, aceiași escroci digitali s-au folosit de stories ca să transmită și alte mesaje. Câteva dintre acestea le poți vedea mai jos.

Simona Halep cont Instagram mesaje stories
Mesajele publicate pe contul de Instagram al Simonei Halep la stories

După cum lejer poți vedea în imaginile de mai sus, în niciuna dintre ele nu e Simona Halep. Controlul asupra contului cel mai probabil a fost pierdut în urma ghicirii parolei sau a fost o răzbunare din partea cuiva. Astfel de mesaje de țeapă, cu accesare de link-uri, nu sunt o noutate. Vodafone a trecut prin așa ceva, la fel și magazine ca Lidl.

Link-ul publicat pe contul Simonei Halep de către cei care au acces duce către o pagină de spam, clasică. Totodată, fiecare dintre mesajele publicate la stories promite un iPhone X. Lejer ai putea identifica acest mesaj drept o țeapă, dar asta n-a oprit o parte din abonații la acest profil să îl bage în seamă.

Simona Halep și echipa ei, pe picior greșit

link profil simona halep instagram
Site-ul către care duce link-ul de pe profilul de Instagram al Simonei Halep

Mesajele înșelătoare publicate pe contul sportivei au strâns peste 18.000, respectiv peste 16.000 de aprecieri în mai puțin de jumătate de oră. În tot acest timp, pagina de Facebook a acesteia nu informează în niciun fel cu privire la problemă.

Atât contul de Instagram, cât și pagina de Facebook sunt verificate și oficiale. Nu e deloc scuzabilă întârzierea pe care o au atât Simona Halep, cât și cei care se ocupă de prezența ei pe online, mai ales că e vorba de un subiect sensibil.

La două dintre mesajele publicate pe cont, au fost folosite poze cu aceasta. Unul dintre ele e însă clar diferit. E vorba de un bărbat care ține în mână un teanc cu bani. Până la ora publicării acestui articol, acel video a făcut peste 43.000 de afișări.  Se poate spune că tipul acesta de escrocherie a funcționat onorabil pe baza numărului de oameni la care a ajuns.

Cum se ajunge într-o situație ca asta?

Cel mai des, astfel de pagini pot fi preluate când cineva ghicește parola, cam cum a făcut Guccifer. Asta în caz că e doar un om care a acționat și știe multe despre Halep. Altfel, poate fi vorba doar despre un furt clasic de date printr-un link înșelător. Fie sportiva l-a accesat și a crezut că-i pe Instagram, fie altcineva din echipa ei. În orice caz, nu-i vorba de un act de hacking sofisticat.

Chiar dacă am spus că ea a căzut pradă hackerilor, cuvântul „hackeri” e cam generos cu cei care au obținut acces. Sunt mai mult niște țepari care speră că naivitatea oamenilor nu se termină. Și, după cum am văzut pe contul Simonei Halep, chiar nu se termină.

Citește și:
Etichete: