23 iul. 2019 | 16:20

Cum face Bitdefender internetul mai sigur și acum nu mai e doar despre hackeri

ACTUALITATE
Cum face Bitdefender internetul mai sigur și acum nu mai e doar despre hackeri

Bitdefender are o soluție nouă de securitate. Dacă mai mereu s-a vorbit despre hackeri online, acum problemele sunt mult mai mari. Sigur, hackerii au rămas, dar Bitdefender 2020 îți asigură protecție și față de acele lucruri cărora nu le prea dai atenție.

Prin suita de soluții de securitate Bitdefender 2020, compania promite confidențialitate completă pe internet. Dacă până acum era vorba, în special, de atacuri informatice, în ultimii doi ani, mai ales, problemele s-au dus într-o zonă cu totul nouă. Platformele online care profilează utilizatori sunt în sine un pericol pentru utilizatori. Pentru așa ceva, dezvoltatorul de soluții de securitate susține că vine cu opțiuni eficiente.

Ce vei găsi în soluția de securitate Bitdefender 2020

Întâi de toate, a fost dezvoltat un modul nou anti-tracking pentru Windows și macOS. Te notifică  despre instrumentele de monitorizare din spatele fiecărei pagini pe care o vizitezi și te ajută să controlezi informațiile personale compilate de către companii.

Astfel, site-urile nu vor mai putea afișa reclame concepute pornind de la datele tale personale sau de la istoricul de navigare. Un exemplu recent e al Facebook și Google care știu ce tip de conținut pentru adulți vizionezi, chiar dacă ești în incognito. Totodată, chiar și Firefox s-a dus în zona aceasta de confidențialitate.

Apoi, Bitdefender a dezvoltat un instrument nou de monitorizare a microfonului. Acesta se completează cu cel pentru camera video de pe dispozitivul tău. Te notifică despre orice încercare de acces neautorizat al unor aplicații la funcția de înregistrare audio. Aceasta e folosită des în scopuri de spionaj.

Desigur, motoarele de detecție a amenințărilor informatice sunt capabile să oprească cele mai noi variante ale amenințărilor informatice actuale, precum ransomware și minerii de monedă virtuală.

Soluția de securitate a devenit și mai performantă pe telefon – chiar și pe iOS

Utilizatorii iOS și macOS s-au lăudat ceva vreme că dispozitivele lor sunt foarte bine protejate în fața amenințărilor informatice. Totuși, pe măsură ce ecosistemul a devenit mai mare, au apărut și vulnerabilitățile.

În prevenirea celor viitoare, Bitdefender 2020 a extins protecția web pentru iOS. Aceasta te va proteja de tentative de înșelătorie. Indiferent de browser, noua funcționalitate va bloca orice încercare de sustragere a datelor de card sau altor date personale de către o pagină de internet frauduloasă.

Dacă iei în calcul să treci la Bitdefender 2020, n-ar strica să arunci un ochi și peste Box. E, în esență, un router Wi-Fi care îți protejează toate dispozitivele din casă (sau birou, dacă îl pui acolo). Este un răspuns la o întrebare pe care sigur ți-ai pus-o până acum: „dacă îmi pun în casă tot felul de gadgeturi inteligente, conectate la internet, cine le va proteja de atacuri cibernetice?”.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele