Românul care a ajuns cel mai tânăr milionar din Silicon Valley

Românul care a ajuns cel mai tânăr milionar din Silicon Valley
Sursa foto: Facebook / Sebastian Dobrincu

Silicon Valley va fi produs 5000 de milionari până la finalul anului 2019, iar acest Sebastian Dorbincu este unul dintre ei.

Sebastian Dobrincu a devenit cel mai tânăr milionar din capitala tech a Americii. S-a născut la București și a crescut cu pasiunea pentru tehnologie. Până la 17 ani, a scris cod pentru servicii și produse extrem de populare, cum ar fi Spotify, Facebook say Tik Tok.

A fondat apoi Storyheap, o platformă care ajută brand-urile și influencerii să-și îmbunătățească prezența în mediul online pe baza datelor statistice și analizelor genererate de inteligența artificială. Platforma a avut succes imediat, iar clienții săi au fost nume importante. A lucrat cu companii precum Tumblr, Hulu sau chiar cu artiști ca Selena Gomez.

Sebastian nu s-a oprit aici. A fondat apoi încă două startup-uri, Brandmates și Owlmetrics, care făceau cam același lucru ca și primul. Cele două companii au generat venituri în valoare de milioane de dolari. Au avut clienți importanți, cum ar fi Universal, Interscope Records și HubSpot.

Cel mai tânăr milionar din Silicon Valley

Sebastian Dobrincu a studiat la Stanford University, unde s-a specializat pe machine learning și inteligență artificială. La scurt timp însă a renunțat la facultate și s-a concentrat pe partea de antreprenoriat, ceea ce l-a făcut să ajungă milionar în Silicon Valley.

A ajuns și în topul 30 Under 30 din 2019 de la Forbes. Aceasta este o listă alcătuită din 30 de tineri sub 30 de ani care le recunoaște acestora meritele. Sebastian a fost cel mai tânăr din top.

Talentul românului este recunoscut și de liderii celor mai de succes companii din Silicon Valley, Facebook și Apple. Mark Zuckerberg a vrut neapărat să-l cunoască pe Sebastian, iar Tim Cook chiar a încercat să îl recruteze pentru compania sa. Acesta a refuzat și a preferat să rămână pe cont propriu.

Citește și:
Sursa: Forbes
Etichete: