Sharp Aquos Zero a ieșit din Japonia: Acesta este cel mai ușor telefon de 6 inci din lume

Sharp Aquos Zero a ieșit din Japonia: Acesta este cel mai ușor telefon de 6 inci din lume

Sharp Aquos Zero a fost anunțat de câteva luni, iar pentru că a parăsit Japonia, sunt șanse mult mai mari să poți pune mâna pe el.

Sharp nu este pe lista producătorilor de smartphone-uri cu care ai putea cocheta, atunci când te gândești la achiziția unui nou telefon. Motivul nu are însă legătură cu calitatea aparatelor producătorului japonez. În schimb, este vorba de o problemă de disponibilitate. Acestea se găsesc rareori în afara Japoniei. Din acest motiv, până și disponibilitatea noului Sharp Aquos Zero în Taiwan reprezintă un motiv de bucurie. Este la un pas mai aproape de Europa.

Sharp Aquos Zero este promovat ca fiind cel mai ușor smartphone din lume cu un ecran de 6 inci. Deși este greu de testat respectiva afirmație, mai spectaculoasă decât superlativul absolut de mai sus este configurația hardware de la interior.

Noul telefon are doar 146 de grame și ascunde la interior un SoC de top Snapdragon 845 de la Qualcomm cu 6GB RAM și o memorie internă de 128GB. Ecranul OLED de 6,2 inci este produs in-house de Sharp și ascunde marginile laterale printr-o curbură discretă. Are o rezoluție nativă QHD+ (1440 x 2992 pixeli), iar panoul e protejat cu Gorilla Glass 5.

Pe partea din spate are o cameră principală de 22,6 megapixeli cu F/1.9, iar amatorii de selfie-uri vor profita de o cameră frontală de 8 megapixeli. Terminalul vine preinstalat cu Android 9.0 Pie, în timp ce acumulatorul care ar trebui să te țină departe de priză pe parcursul zilei este de 3130 mAh.

Sharp Aquos Zero folosește pentru carcasă o combinație de aliaj de magneziu și fibră de aramide. Ca bonus, reizstă la apă și praf datorită certificării IP68. Deși s-ar putea să fie disponibil și în alte culori la un moment dat, momentan îl poți achiziționa doar cu un finisaj de culoare neagră – Meteorite Black, la un preț de 650 de dolari.

Citește și:
Etichete: