Sharp Aquos R2 compact este primul smartphone cu două crestături, dacă ți-l doreai

Sharp Aquos R2 compact este primul smartphone cu două crestături, dacă ți-l doreai

Cei de la Sharp au descoperit o soluție foarte creativă pentru a oferi clienților o suprafață de lucru adițională pe ecranul unui mobil. Rezultatul se vede în Sharp Aquos R2 Compact.

Imaginea de mai jos ilustrează cât se poate de bine o situație în care evoluția tehnologică ți-a făcut viața mai ușoară. Până de curând, gadgeturi cu o asemenea suprafață utilă reprezentau un mit prin mintea amatorilor de SF-uri. La ora actuală, marginile aproape inexistente au devenit un standard în industrie. Singura variabilă este derivată din artificiile la care apelezi pentru a le obține.

În cazul celor de la Sharp, a fost vorba de două crestături în partea de sus și de jos a ecranului. În teorie, vorbim de un smartphone construit în jurul unui ecran de 5,2 inci de tip ”freeform”. Crestătura din partea de sus găzduiește o cameră de 8 megapixeli pentru selfie-uri, în timp ce în partea inferioară a ecranului, o altă crestătură include un senzor de amprentă. Panoul cu pricina este de tip IGZO, are o rezoluție nativă de 1080 x 2280 pixeli și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Telefonul este certificat pentru afișarea de conținut HDR, iar partea din față este protejată cu Gorilla Glass 3.
Performanța noului Sharp Aquos R2 Compact este asigurată de combinația dintre un Snapdragon 845 cu 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Vine preinstalat cu Android 9.0 Pie, iar un slot pentru carduri microSD facilitează extinderea spațiului până la 512GB. Pe lângă cele două crestături, este important de reținut că s-ar putea să fie primul smartphone cu o diagonală de doar 5 inci și cel mai rapid SoC de la Qualcomm.

Aquos R2 compact are pe spate o cameră principală de 22,6 megapixeli fu F/1.9 și o combinație de stabilizare optică și electronică de imagine. Telefonul este rezistent la apă datorită certificării IP68. Momentan, este disponibil pentru achiziție doar în Japonia, dar nu este exclus să ajungă și în Europa.

 

sharp aquos r2 concept